Istanbul


istanbulDe stad Istanbul met schitterende moskeeën, gezellige uitgaansgelegenheden, goede hotels en prachtige vergezichten, is ideaal voor een romantische stedentrip.

Deze gevarieerde en levendige stad ligt zowel in Europa als in Azië. De skyline is een schitterend lint van paleizen, moskeeën en minaretten. De Turkse metropool kan terugkijken op een drieduizend jaar oude geschiedenis en is een van de oudste nog bestaande steden in de wereld. Veel gebouwen, gebouwd in Ottomaanse stijl herinneren aan deze geschiedenis.

Bij het reizen naar Istanbul maakt men een reis naar het verleden, maar komt men ook in een moderne stad met veel tradities. In Istanbul ontmoet men de cultuur en geschiedenis van de westerse wereld en de Oriënt. Alleen dit geeft de stad haar unieke karakter. Luxe winkelcentra en grote kantoorcomplexen met daarnaast een wereld van bazaars en prachtige paleizen. Istanbul is een stad van de velen contrasten.

Visum voor Istanbul?

Ja ook voor Istanbul heb je natuurlijk een visum nodig! Sommige twijfelen hierover omdat zij er maar een paar dagen heen gaan. Enige uitzondering is als je bijvoorbeeld overstapt in Istanbul en echt op de luchthaven blijft. Al ben je maar een aantal uur in Istanbul, ook dan heb je een visum voor Turkije nodig!

Vliegvelden bij Istanbul

airport istanbulIstanbul heeft twee internationale luchthavens: De grootste van de twee is de luchthaven Ataturk, aan de rand van het Europese deel van de stad in de wijk Bakirkoy, 24 kilometer ten westen van het stadscentrum. Sabiha Gökçen is de tweede, nieuwere luchthaven, 45 kilometer ten oosten van het centrum van de stad in het district Tuzla.

Wat zeker niet missen in Istanbul

Er zijn veel hoogtepunten en bezienswaardigheden in Istanbul te ontdekken. De belangrijkste zijn;

De Grand Bazaar

Oosterse geuren, een zee van kleuren, honderden winkels en workshops weerspiegelen het leven van de Grand Bazaar. Bezoekers kunnen de magie van 1001 nachten ervaren.

Galata Tower

Deze toren toont de schoonheid van de stad Istanbul. Vanaf hier heeft u een uitstekend overzicht van de prachtige gebouwen van de voorbije eeuwen.

Topkapi Palace

Dit is een van de blikvangers van de stad Istanbul. Vanaf hier, reageerden de Ottomanen hun rijk. Het is een prachtig paleis met weelderige tuinen en binnenplaatsen en Turkse baden.

Blauwe Moskee (Sultan Ahmed Moskee)

De beroemdste moskee in de stad is de Sultan Ahmed Moskee (Turks: Sultanahmet Camii), die ook bekend staat als de Blauwe Moskee. Ze kreeg deze naam vanwege de blauwe en witte tegels in het interieur en op de koepel. De Blauwe Moskee is de grootste moskee in de stad en heeft een schitterende ligging.

Hagia Sophia

De Hagia Sophia wordt beschouwd als het symbool van de stad Istanbul. Het draagt de naam “Kerk van de Goddelijke Wijsheid”. Het interieur biedt een onvergetelijke aanblik van mozaïeken, marmeren platen en ornamenten.

Nachtleven

Istanbul staat bekend om haar bruisende nachtleven. Zodra het donker wordt, vullen de straten en pleinen rond de vele bars, pubs, clubs en disco’s zich in de binnenstad zich met bezoekers.

Gastronomie

De Turkse keuken is veel meer dan kebab en burek. In Istanbul zijn er tal van restaurants voor elke smaak en prijsklasse. Verse vis staat op veel menu’s in In Istanbul aan de top.

hotel istanbulOvernachten

Iedereen die een stedentrip naar de Turkse hoofdstad wil maken, moet eerst goed kijken waar men wil overnachten. Als het gaat om het verkennen van de bezienswaardigheden van de stad, dan is een accommodatie in het centrum van de stad aan te bevelen. Maar wie een duik wil nemen in de Zee van Marmara, moet een verblijf aan de boulevard kiezen. Of u nu op zoek bent naar een luxe 5-sterren hotel aan de Bosporus, een schilderachtig pension of een levendig hostel, Istanbul heeft voor elke stijl en budget een accommodatie te bieden.