Kemer


kemerVoor de vakantieganger die op zoek is naar vermaak en ontspanning, is Kemer in Turkije de ultieme zon bestemming. Deze populaire toeristische badplaats ligt aan de Turkse Riviera en aan de voet van het indrukwekkende Taurusgebergte , op ongeveer 45 kilometer van Antalya! De stad kent geen hoogbouw. Bijna alle appartementen en hotels zijn laag gebouwd en het centrum is autovrij.

Rust, romantiek en cultuur!

kemer blauw zeeKemer is een schilderachtige stad in de buurt van Antalya. Het groeide in korte tijd uit van een klein, slaperig vissersdorp tot een grote toeristische stad, maar is ondanks deze groei nog steeds een badplaats die vooral voor rustzoekers een perfecte bestemming is. Vakantiegangers wacht hier een grillige kustlijn, kristalhelder water, brede kiezelstranden en het Taurusgebergte als een romantische achtergrond. Afgezien dat Kemer een ideale plek is voor strandrecreatie, is de stad ook rijk aan culturele bezienswaardigheden die uw vakantie onvergetelijk maken.

Wat heeft Kemer te bieden?

In Kemer en omgeving is van alles te doen. Sport, cultuur en strand zijn de woorden die kenmerkend zijn voor deze stad. Kemer kent twee mooie stranden: het Kemer-strand en het Ayisigi-strand. Het Kemer-strand is het grootste strand van Kemer en is een grind/kiezelstrand. Het Ayisigi-strand is een fijn grindstrand.

In de oude stad Olympos zijn ruïnes van de poort Adriana, oude stenen graven en een oude dam te bewonderen. De nederzetting Lycia laat u kennismaken met het levensverhaal van St. Nicolaas en in de baai zijn gebouwen uit de Byzantijnse tijd te zien.

Een populaire attractie voor toeristen in Kemer is het maken van een jeep safari . De routes leiden door bergachtige gebied, waar natuurlijke schoonheden zijn te bewonderen, zoals de vele pijnbomen, prachtige bergen, rivieren en een betoverende landschap.

Kemer heeft een breed scala aan restaurants voor fijnproevers. Er zijn gewone restaurants en cafés te vinden, maar ook bijzondere restaurants die worden beschouwd als ware attracties. Eentje daarvan is het restaurant Magic Mount, gelegen op de top van een berg, op 647 m hoogte. Dit Magic Mount Restaurant is gespecialiseerd in het bereiden van gerechten uit de Turkse keuken en is gelegen op de bovenste verdieping van een chique hotel. U kunt niet alleen genieten van heerlijke gerechten, maar ook van het prachtige panorama over de stad Kemer.

Niet ver van de kust ligt een prachtig park – Olibia met vele kronkelende paden, fonteinen en beelden. Even aantrekkelijk is de haven van de stad. Deze is ook erg populair bij de vakantiegangers. Hier zijn mooie jachten te bewonderen en kan men excursies met rondvaartboten boeken, waarmee men ongerepte eilanden en de prachtige marine wereld kan ontdekken. Ook zijn er zijn talloze chique winkeltjes te vinden, restaurantjes, cafeetjes en barretjes met veel gezellige terrasjes.

Voor uitgaansliefhebbers is er genoeg te beleven in Kemer. Zij kunnen gaan genieten in de bekende openluchtdiscotheek Aura, of in het Moonlight park vlakbij het centrum. Hier kan men zich vermaken tot in de vroege ochtenduurtjes.

Kemer wordt veel bezocht in het vroege voorjaar, omdat het naast de prachtige, ontluikende natuur en aangename temperatuur, dan ook mogelijk is om te skiën in de bergen.

Visum nodig !

Of je nu in de winter, in het voorjaar of in de zomer naar Kemer op vakantie gaat, je hebt altijd een visum nodig. Met dit visum kun je maximaal 90 dagen achtereenvolgens in Turkije verblijven. Het visum voor Kemer regel je natuurlijk bij Turkijevisumonline.nl