Bodrum


Ga eens heerlijk op vakantie naar Bodrum. Een parel van een vakantiebestemming in de Egeïsche zee.

bodrumBodrum is een levendige badplaats en een populaire toeristische bestemming aan de zuidwestelijke Mediterrane kust van Turkije, in de provincie Mugla. Bodrum, een Turkse stad met haar fijne hotels, intense nachtleven, mooie stranden, historische sites en vakantiedorpen, is een populaire vakantiebestemming en een van Turkijes populaire badplaatsen aan de Egeïsche kust. Bodrum kenmerkt zich door een rustige en mediterrane sfeer. Het is idyllisch gelegen onder een middeleeuws kasteel, heeft witte huizen met blauwe
kozijnen, bloeiende bougainville en een mooie haven.

Wat maakt Bodrum zo aantrekkelijk?

bodrum van bovenBodrum trekt vele vakantiegangers van over de hele wereld aan. Bodrum heeft een internationale luchthaven, gelegen op ongeveer 30 kilometer van het stadscentrum. Het busstation van de stad is een belangrijk uitgangspunt voor dagtochten en biedt uitstekende verbindingen met veel grote steden van Turkije. Vanwege het aangename klimaat, is Bodrum, het gehele jaar door een populaire toeristische bestemming.

strand bodrumDeze gastvrije en prachtige stad ligt op het schiereiland dat uitsteekt in de zee en biedt toeristen een rijk aanbod aan vakantieplezier: van prachtige kleine dorpjes en zandstranden, kleine baaien, een helder blauwe zee, tot veelzijdige watersport mogelijkheden en historische sites. De vele eilanden, schiereilanden, baaien en capes geven de kust van Bodrum een interessante en gevarieerde vorm met lange, met palmbomen omzoomde, stranden. Het kristalheldere, warme zeewater en de ondiepe stranden met het fijne zand zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. In de trendy haven van de stad liggen jachten en zeilschepen uit de hele wereld.

nachtleven bodrumSt. Tropez van Turkije!

Bodrum is vooral bekent om het nachtleven en wordt daarom ook wel het St. Tropez van Turkije genoemd. En deze naam doet de stad echt eer aan. De Internationale flair, hotels en restaurants en entertainment op het hoogste niveau hebben van Bodrum inmiddels ook  een favoriete bestemming voor de Internationale Jetset gemaakt. Talloze winkels, restaurants, bars en disco’s maken de stad tot een levendige plek waar mensen bij elkaar komen van over de hele wereld en heerlijk kunnen ontspannen. In de vele kleine winkeltjes, kunnen bezoekers allerlei authentieke Turkse goederen kopen.

Ook voor geschiedeniszoekersbodrum halicanassus mausoleum-2

In Bodrum zijn nog veel overblijfselen van de oude stad van Halicarnassus te vinden, dat ooit werd gevestigd in dit gebied en werd verwoest door Alexander de Grote. Deze omvatten de Myndos poort met delen van de stadsmuren, een theater op de heuvel, diverse tempelruïnes en overblijfselen van verschillende beelden die een indruk van het vroegere belang van Halicarnassus geven. Uit de tijd van de kruistochten, komt het kasteel van St. Peter, dat zeker een bezoek waard is omdat het één van de mooiste kastelen van Europa is. In dit kasteel is een opmerkelijk onderwater museum gevestigd, waarvan het middelpunt het schip van Uluburun is. Dit unieke scheepswrak dateert uit de Bronstijd.

Visum nodig!

Om naar Bodrum op vakantie te kunnen, heeft men een geldig paspoort nodig. Deze moet ten minste nog zes maanden geldig zijn op de dag van aankomst in Turkije. Daarnaast heb je een visum nodig om Turkije binnen te komen. Met dit visum kun je maximaal 90 dagen achtereenvolgens in Turkije verblijven.