Marmaris


marmarisOp vakantie naar Marmaris

Marmaris is een populaire toeristische bestemming aan de zuidwestkust van Turkije, in de provincie Mugla. Marmaris is gelegen in een baai met kristalhelder water in het zuidwestelijke deel van Turkije, daar waar de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee in elkaar overlopen. Door de mooie stranden en het milde klimaat is Marmaris één van de meest populaire steden in Turkije.

Populair

Marmaris biedt alles wat nodig is voor een heerlijke en ontspannen vakantie. De stad is vooral bekend om de zeer moderne jachthaven, de grootste van de Turkse Egeïsche Zee met meer dan 6.000 ligplaatsen. Hier worden nog steeds de traditionele houten zeilboten (gulet) gebouwd, waarmee men vanuit Marmaris excursies kan boeken. De omgeving, lange kustlijn, het uitstekende landschap met pijnbomen, begroeide heuvels, afgelegen baaien en inhammen, prachtige stranden, oude steden, havens, maken Marmaris tot een prachtige vakantieplek.

 

De stad kan worden beschouwd als een waar vakantieparadijs. De kustlijn van Marmaris wordt gekenmerkt door de vele rotsen die uitsteken in de zee en de tussenliggende, pittoreske stranden. De meeste stranden zijn bekroond met een Blauwe Vlag voor de goede waterkwaliteit. Veel van deze stranden behoren tot de mooiste in heel Turkije. Hier zijn allerlei watersporten uit te voeren (duiken, zeilen, surfen, waterfietsen enz., …). Door de bergen die Marmaris omringen, is deze regio ook erg populair bij wandelaars.

Wat is er te doen?

hotel marmarisIn Marmaris zijn hotels te vinden in alle categorieën, passend bij elk budget. Daarnaast zijn er veel appartementen, restaurants, nachtclubs en winkelcentra. Aan de tien kilometer lange strandboulevard zijn veel winkels en restaurants te vinden. Winkelen is in Marmaris, is een ware belevenis in de overdekte bazaar in de buurt van de oude stad. Hier kun je bijna alles kopen van kruiden tot tapijten, Turks handwerk, lederwaren tot sieraden. En niet te vergeten, de heerlijke tijmhoning, die wordt geproduceerd in dit gebied. Vanaf het uitkijkpunt in de buurt van de haven is het mogelijk om naar het Griekse eiland Rhodos te kijken.

eten marmarisOok uit eten in Marmaris is fantastisch. De stad kent veel goede restaurants en cafés waarvan de meeste zich bevinden bij de zee of bij het kasteel van Marmaris. Het is aan te raden om de lekkere Turkse keuken uit te proberen en zeker de “raki”, de Turkse Anijsdrank eens te drinken. De restaurants bieden ook een internationale keuken aan waardoor er eten te bestellen is voor ieders smaak. De haven is zeer geschikt voor een romantisch diner in één van de rustige, landelijke en luxe restaurants. Marmaris heeft een bruisend nachtleven en de stad heeft tal van bars, disco’s en nachtclubs om uit te kiezen.

Aankomst met het vliegtuig

dalaman airport

Het dichtstbijzijnde vliegveld vlakbij Marmaris is de Dalaman Luchthaven (88 km.) Vooral in de zomer zijn er veel directe chartervluchten vanuit Europa naar de luchthaven van Dalaman. VS-en EU-burgers moeten een geldig paspoort hebben als ze naar Turkije te gaan. Daarnaast heb je een visum nodig om Turkije binnen te treden. Dit kun je het beste van te voren online regelen, dit voorkomt het wachten in lange rijen.

Kortom, Marmaris is een gezellige, bruisende havenstad waar voor iedereen genoeg te beleven is. Elke vakantieganger, van jong tot oud, zal zich hier prima vermaken. Vergeet alleen niet je visum voor Turkije op tijd aan te vragen.