Wat te doen in marmaris


Marmaris is natuurlijk dé perfecte vakantiebestemming voor zon, zee, strand en uitgaan. Maar Marmaris heeft nog veel meer te bieden! In en om Marmaris zijn heel veel dingen te doen en te zien en er zijn dan ook diverse excursies en activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Hieronder hebben we een beknopt overzicht voor je samengesteld.

kasteel van marmarisKasteel van Marmaris

Hoog boven de haven ligt het Kasteel van Marmaris. Het werd in 1522 gebouwd in opdracht van Süleyman de Prachtlievende. Bekijk er de fraaie beelden op de binnenplaats en geniet van het adembenemend mooie uitzicht.

 

haven marmarisNetsel Marmaris

De haven zelf mag je natuurlijk ook niet missen. Het is tegenwoordig de grootste en meest luxe jachthaven van Turkije. Je vind er winkels, restaurants, bars, amusement en nog veel meer. Daarnaast kun je er (luxe) boottochten boeken naar één van de nabijgelegen eilanden zoals Rhodos.

Kloof van Saklikent

kloof marmarisKlimmen of wandelen in de kloof van Saklikent is een onvergetelijke belevenis. De kloof is 18 km lang en loopt dwars door het Ak Da?lar gebergte. Via het wandelpad kom je uit bij een restaurant waar je even bij kan komen. Het is een pittige wandeling waarvoor je bovendien eerst door een stukje water moet lopen om bij de kloof te komen.

 

Içmeler

icmeler2Içmeler is een kleine badplaats op zo’n 9 km van Marmaris, een kwartiertje met een dolmus en je bent er. Het is een leuk plaatsje om te bezoeken; wandel er langs de prachtige baai met oleanders en pijnbomen en ga naar de oevers van de rivier waar een kleurrijke toeristenmarkt is. Verder zijn er talloze winkels, restaurants en eethuisjes met gezellige terrasjes.

Dalyan

Je moet er wat verder voor rijden (85km) maar het stadje Dalyan is zeker de moeite waard om te bezoeken. Bekijk er de indrukwekkende Kaunische rotsgraven en ontdek de nesten van de Karetschildpadden op het Iztuzu-strand. Dat strand is bijzonder want het ligt op een landtong die bijna 5 kilometer het water in steekt en zo een natuurlijke barrière vormt tussen het zoute water van de Middellandse zee en het zoete water van de Dalyan rivier.

dalyan

Bazaar van Marmaris

Een bezoek aan Turkije is natuurlijk niet compleet als je niet op een bazaar geweest bent. Laat je meevoeren op Oosterse sferen en geniet van de geuren en kleuren en alle indrukken.Er zijn talloze winkeltjes, een gedeelte van de bazaar is overdekt. Neem vooral een potje van de plaatselijk honing mee; een bekende specialiteit!

Jeepsafari

Liever wat spanning en avontuur? Boek dan een jeepsafari en ontdek het achterland. Ontdek de mooie plekken in het nationale park. Onderweg wordt er gestopt om wat te eten en te drinken en de prachtige watervallen van Jezus Beach te bekijken. Je kan er ook even in het heerlijke koele water duiken.

Boottocht

Er zijn verschillende boottochten waar je aan kunt deelnemen. Erg leuk  is een tocht naar Rhodos, of een tocht langs de kust waarbij er soms aangelegd wordt bij de meest paradijselijke plekjes om te lunchen of de Phosphorus Grotten te verkennen.