Side


Side

Side staat bekend als een populaire vakantiebestemming en badplaats aan de Turkse Rivièra. Naast de mooie stranden kent Side ook een rijke geschiedenis en komt de culturele liefhebber hier ook zeker aan haar trekken. Side is van oorsprong een antieke havenstad. Als je door de straten in Side loopt zie je op iedere hoek van de straat een prachtig bewaard gebleven ruïne of monument. Zo zijn er nog restanten te zien van een eeuwenoude Griekse tempel en een bijzonder theater.

Feitjes op een rij

  • 18.000 inwoners
  • Aan de Turkse Riviera
  • Ligging tussen Antalya en Alanya
  • Oud karakter
  • Zacht mediterrane klimaat

Waarom Side?

Side stadVan al die heerlijke badplaatsen en steden in Turkije waarom moet nu voor Side kiezen als vakantiebestemming? Als eerste kent Side als één van de weinige badplaatsen brede stranden. Geen hutje mutje liggen, maar lekker in alle rust genieten van de zon. Van Amsterdam vlieg je naar de badplaats Antalya en vanaf daar is het nog maar 45 minuutjes rijden naar Side. Eenmaal daar aangekomen kun je verblijven in de super de luxe all-in resorts. Voor kinderen ideaal met de grootste en gaafste glijbanen en een goed animatie team, zodat ook jij als ouder even helemaal tot rust kunt komen. Is al deze poespas voor jou iets te veel dan kun je ook kiezen voor ‘ normale’  resorts  of hotels waar je alsnog heel prettig kunt verblijven maar een stuk goedkoper zijn dan de ultra all-inn.

Strand SideBen je opzoek naar cultuur dan kunnen je de indrukwekkende ruïnes van Side gaan bekijken om vervolgens op een terrasje, onder het genot van een koud drankje, de verschillende langsvarende vissersbootjes te bekijken. Als je zin hebt om te shoppen dan kun je goed terecht in de shopping centers of juist bij lokale pittoreske kraampjes. Zin om een avondje te stappen in je vakantie? Dan moet je zeker naar de ‘ the Oxyd’  gaan. Dit is de grootste openluchtdiscotheek van de Turkse Rivièra

Must sees in Side

De stad Side wordt ook wel gezien als een openluchtmuseum. Dit vanwege de vele oude restanten die mooi bewaard zijn gebleven. Er rijden in de binnenstad ook geen auto’s zodat je in alle rust de mooiste plekjes met de fotocamera kunt vastleggen. De plekken die je in ieder geval gezien moet hebben zijn de overblijfselen van de Apollotempel, de oude stadsmuur, de agora en het theater. Toentertijd bood dit plek aan ongeveer 18.000 toeschouwers en is zeer indrukkend om te bekijken.

Kleine tip: zorg er wel voor dat je genoeg water drinkt wanneer je op culturele tocht door Side gaat want de zon schijnt fel. Ruïnes bezoeken kan in Turkije als een ware sport worden gezien wanneer je niet direct in een koel zwembad kunt springen. Daarnaast heb je voor een vakantie naar Side ook een visum nodig. Vergeet deze niet op tijd aan te vragen.