Bezienswaardigheden Side


Ongeveer 75 kilometer ten oosten van Antalya, gelegen op een klein schiereiland, ligt het charmante stadje Side, dat werd gesticht in de zevende eeuw voor Christus door de Grieken. Side is niet alleen bekend om de mooie stranden, maar ook om de vele historische bezienswaardigheden. De populairste en mooiste bezienswaardigheden in Side worden hieronder benoemd.

Amfitheater

theaterHet amfitheater is een bijzonder hoogtepunt. Het is een theater dat erg goed bewaard is gebleven. Het bood vroeger ruimte voor zo’n 20.000 toeschouwers. Dit mooie theater biedt prachtige uitzichten over Side, de stranden en de zee. Het theater wordt in de zomer soms gebruikt voor klassieke concerten en opera’s.

De oude stad

oude stad sideNaast het theater zijn er tal van andere ruïnes te vinden in Side, waarvan sommige zeer goed bewaard zijn gebleven. Side is voor cultuurliefhebbers een waar genot omdat het één groot open luchtmuseum is met al die overblijfselen uit de oudheid. Te bezichtigen zijn een stadspoort, stadsmuren en de restanten van een Romeins aquaduct. Ook zijn er nog restanten te vinden van Romeinse baden.

apollo tempelTempel van Apollo

Deze tempel is een beroemdheid, dus een must see. De overblijfselen, staande zuilen, zijn indrukwekkend. In deze oude tempel, werd later een Byzantijnse kerk gebouwd. Ook hier zijn overblijfselen van te bekijken. Het mooiste moment om deze tempel te bezoeken is tijdens een zonsondergang. Door de gunstige ligging en het zonlicht dat valt op de zuilen, is het een zeer fotogenieke, romantische plek.

Archeologisch museum van Side

archeologisch museum

Als u geïnteresseerd bent om een museum te bezoeken, dan is een bezoek aan het kleine maar fijne “Arkeoloji Müzesi” (het “Archeologisch Museum”), zeker de moeite waard. Er zijn diverse voorwerpen te zien uit de Romeinse en Griekse tijden en er is ook een mooie tuin met beelden, zuilen en sarcofagen.

Sorgun duinbossen

Voor wandelaars zijn deze duinbossen een tip om te bezoeken. Er is een forellenkwekerij gevestigd waar men nog op een ambachtelijke manier forellen kweekt en zeker de moeite waard is om een bezoek aan te brengen. Ook kan men paardrijden in deze duinbossen. Er zijn maneges die paardrijlessen aanbieden.

sorgun duinbossen