Uitgaan in Side


uitgaan in side

Hoewel Side kleinschaliger is dan  de grotere badplaatsen, kan je in Side toch ook fantastisch uitgaan. In het oude centrum vind je talloze bars tussen eeuwenoude ruïnes en met uitzicht op zee, wat de scene een heel speciaal sfeertje geeft. Dichter bij de haven vind je wat rustigere bars, waar je bovendien romantisch van een zonsondergang kunt genieten. Ook voor de jongeren die het dak eraf willen feesten zijn er voldoende gelegenheden, zoals discotheek Lighthouse.

mezze tafelEerst de maag vullen

Een echt avondje uit begint met een goede bodem! Geniet van een heerlijke maaltijd in één van de talloze restaurants. Side is gericht op toeristen en je vindt er dan ook alles keukens vertegenwoordigd, maar de Turkse keuken is natuurlijk favoriet! Een echte Turkse mezzetafel, met allerlei overheerlijke kleine hapjes is overigens ook aan te bevelen.

De leukste cafeetjes en kroegen in Side

Zoals we al zeiden zijn er in het oude centrum talloze kroegjes waar je heerlijk kunt natafelen. Bij de Apollo Tempel is een bekende straat die helemaal vol zit met bars die tot in de kleine uurtjes open zijn. Bij de meeste gelegenheden kun je zowel buiten als binnen zitten en dus urenlang genieten van het heerlijke weer en een lekker drankje.

Dansen tot je er bij neervalt: De beste clubs in Side

lighthouseEn dan is het tijd om in actie te komen; voetjes van de vloer! Een populaire disco is Lighthouse, gelegen naast de vuurtoren in de haven. Zowel de lokale bevolking als toeristen komen hier graag en er wordt dan ook zowel Turkse als Amerikaans/Europese muziek gedraaid. Zomers worden hier ook regelmatig concerten gegeven. Ook Oxyd, een openlucht disco aan het strand, is altijd druk bezocht. Er kunnen maar liefst 3000 bezoekers naar ‘binnen’ en er zijn diverse bars, een  dansvloer en zelfs zwembaden.

Verder kun je ook naar Kumkoy. Een vakantiecentrum ten westen van Side dat heel snel veel populariteit heeft verworven. Je vindt er luxe hotels en diverse bars en discotheken en hun aantal groeit nog steeds.