Antalya


De Turkse stad Antalya, aan de Turkse Riviera is een van de mooiste steden van Turkije en heeft vele toeristische highlights: zoals bijvoorbeeld; de oude stad met kronkelende steegjes, de minaret van de Fluted Minaret moskee en de prachtige Poort van Hadrianus.

aantalya uitzicht

Parel

Vanwege haar schoonheid, wordt Antalya ook wel liefkozend de ‘Parel van de Zuidkust ” genoemd. Prachtige stranden en een verscheidenheid aan attracties, evenals de ligging aan de voet van het 3000 m hoge Taurus gebergte, maken Antalya zeer aantrekkelijk voor de bezoekers. Ondanks de snelle groei, heeft de stad haar oorspronkelijke identiteit weten te bewaren in het historische centrum van de stad. Dit centrum van de stad is een van de mooiste van het land Turkije.

Een waar paradijs

hadrian gateVoor veel luchtvaartmaatschappijen is Antalya een belangrijke toeristische bestemming in het zuiden van Klein-Azië. De meeste toeristen zien echter alleen de luchthaven van Antalya voordat ze verder reizen met de bus naar de grote Toeristische steden elders aan Turkse Riviera. Jammer want Antalya heeft veel te bieden. Enkele bezoekers van andere grote steden, komen terug als dagjesmensen. Hier komen ze de Hadrian’s Gate of de klokkentoren bezoeken voordat ze op koopjesjacht gaan in de grotendeels, autovrije winkelstraten van de oude stad Kaleici.

KursunluWatervallen-AntalyaAntalya ligt op een klif, boven de glinsterende turquoise zee. Het Taurus gebergte, de oude stad, de prachtige omgeving en de lange zandstranden zijn ideaal voor een heerlijke vakantie. Vooral populair zijn het Lara – strand, dat op ongeveer 12 km ten oosten van de stad ligt en het Konyaalti strand, dat ten westen van Antalya ligt. Dit zijn prachtige, lange zandstranden. Ideaal voor strandvakanties. Maar wandelaars en actieve vakantiegangers komen in Antalya ook aan hun trekken. In welk land kunt u skiën en daarna heerlijk ontspannen op het strand? Dit is mogelijk in het Taurusgebergte, waarbij Antalya een goede uitvalsbasis is.

Oude haven

haven antalyaDe oude haven, met jachthaven is het middelpunt van de toeristische activiteiten. De haven heeft een unieke sfeer die vooral wordt opgeroepen door de kleurrijke vissersboten en de historische schepen die er liggen. De straatjes met mooie oude huizen nodigen uit om een prachtige wandeling te maken en de vele cafés en restaurants zijn een ideale plek om even heerlijk uit te rusten.

In de haven zijn er veel verkopers voor boottochten die tot één van de must do’s kan worden gezien. Vanaf het water is het namelijk genieten van een prachtig panorama en men kan Antalya dan eens vanuit een andere hoek bekijken. Er zijn ook hotels, biertuinen en vele winkels. Opvallend zijn hier ook de schilderachtige, Ottomaanse houten huizen met mooie erkers, die dateren uit de 18e en 19e eeuw. Zeer zeker ook een bezoek waard.

Betaalbare luxe in een cultureel jasje

De vakantieganger profiteert van het grote aanbod hotels en resorts langs de Turkse zuidkust. Door het grote aanbod, is een luxe verblijf betaalbaar geworden voor bijna elk vakantiebudget. De bekendste is het Limak Lara resort met de mogelijk de meest uitgebreide Ultra All Inclusive formule. Tegen een vast tarief kun je eindeloos gebruik maken van alle faciliteiten en onbeperkt eten en drinken in de buffetrestaurants.

Wanneer naar Antalya?

antalya duikenDe meest aangename tijd om Antalya te bezoeken is tijdens de lente en de herfst. In de zomermaanden kan het in Antalya wel zeer heet worden en is het een stuk drukker. Als de zon schijnt, kan het reeds in begin april al een aangename 20 graden zijn. De mediterrane schoonheid van de onderwaterwereld trekt ook veel duikers en snorkellaars naar Antalya.

Visum nodig !

Voor een vakantie naar Antalya heb je een visum nodig. Dit visum is vanaf november 2014 alleen nog maar online te regelen. Vraag het visum op tijd aan.