Alanya


Als u erover denkt om een vakantie naar Alanya te boeken, twijfel dan niet langer! Alanya is een fantastische vakantiebestemming en heeft veel prachtige dingen te bieden! Ervaar de ware schoonheid van Alanya, en beleef een vakantie om nooit te vergeten.

Wat heeft Alanya te bieden?

alanyaAlanya is een leuke gezellige stad, gelegen aan de voet van het Taurus gebergte en omgeven door citroen- en sinaasappelbomen. De stad ligt aan de Turkse Rivièra en is met meer dan 100.000 bedden voor toeristen één van de grootste toeristische centra van de Middellandse Zee. Want in Alanya, waar zelfs van Cleopatra wordt gezegd dat ze haar huwelijksreis in Alanya heeft doorgebracht, zal het hart van alles sneller gaan kloppen. Alanya heeft niet alleen mooie stranden, zonnig weer en een bruisend nachtleven te bieden, maar het heeft ook oude grotten om te verkennen, historische sites om te bezoeken en vele accommodaties in elke prijsklasse.

ALAS99BEACHAlanya heeft een typisch mediterraan klimaat gekenmerkt voor lange, hete en droge zomers. De meeste regen valt in de winter. Ideaal dus om naar toe te gaan. De historische stad is bekend om de vele bezienswaardigheden. Bijzonder interessant is de burcht van Alanya, die zelfs vandaag de dag het imago van de stad vormt en het beeld van de oude stad domineert. De muren hebben een lengte van meer dan 6 km en het kasteel heeft in totaal 150 torens. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de zee en de omgeving. Het kasteel is gelegen op een historische Zijderoute.

In de baai van Alanya, is de Rode Toren (Kizil Kule), die nu wordt gebruikt als een museum en hoog boven Alanya uitsteekt te vinden. Binnen de muren zijn schilderachtige huizen, moskeeën en een Byzantijnse kerk versierd met fresco’s gehuisvest. Er zijn kronkelende smalle steegjes met kleurrijke boetiekjes. Onder de citadel bevinden zich zee grotten en grotten. Sommige kunnen alleen per boot worden bereikt, maar de meest beroemde, Damlatas of “Kaap van Dripping Stones” is te voet bereikbaar. Deze prachtige grot heeft een scala aan indrukwekkende stalactieten en stalagmieten.

Een winkelparadijs, restaurants en nachtleven

alanya winkelsIn deze bruisende stad, hebben vakantiegangers veel mogelijkheden om te winkelen, vooral in de bazaar wijk en in de straat Atatürk Caddesi. Het bruisende centrum van Alanya biedt veel sieraden-, leder en tapijt winkels. Vooral in het centrum van de stad aan de haven, vindt men vele bars en restaurants. Eetgelegenheden variëren van fast food ketens, strand cafés, authentieke Turkse eethuisjes en restaurants die een         verscheidenheid aan internationale gerechten serveren.

 

alanya nachtlevenDoor veel toeristen wordt Alanya vooral erg gewaardeerd vanwege het bruisende nachtleven. De stad biedt een grote keuze aan clubs en disco’s, waarvan de meesten open zijn tot in de vroege ochtenduren. Om naar de verschillende bezienswaardigheden te gaan, is het raadzaam om een taxi te nemen. Daarnaast zijn er fietsen te huur en het gebruik van de fiets is een geweldige manier om de stad Alanya te ontdekken.

Vliegen

Tot nu toe was Alanya alleen te bereiken via het vliegveld van Antalya, dat op ruim 1,5 uur rijden ligt van Alanya . Echter wordt er heden ten dagen in de buurt van Alanya een nieuwe luchthaven gebouwd. Het is alleen nog onduidelijk wanneer de luchthaven zal worden geopend. Het is niet meer mogelijk om het visum voor Turkije op de luchthaven aan te vragen. Dit zul je altijd van de te voren online moeten regelen.