Excursies alanya


In en om Alanya is er van alles te zien en doen, er zijn dan ook talloze mogelijkheden voor spannende excursies. Hieronder hebben we een kort overzicht voor je samengesteld.

dimcayDimcay

Op zo’n 8 km van Alanya stroomt de rivier de Dimcay waar je werkelijk idyllische plekjes kunt zien. Naar de rivier worden verschillende soorten excursies georganiseerd; je kan er heerlijk luieren aan de waterkant waar er picknicktafels staan, of op de vastliggende vlotten op een ligbed liggen. Je kan er lunchen, zwemmen en zelfs raften.

quad safariJeep of quadsafari

Een  spannende excursie om de bergachtige omgeving van Alanya te verkennen. Om zelf een quad te besturen moet je 16 jaar of ouder zijn, maar je hoeft niet over een rijbewijs te beschikken. Je krijgt een korte les om de quad te leren besturen en het feest kan beginnen. Met een jeep kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen; ontdek het achterland en geniet van de ruige natuur en de frisse lucht.

Rafting

Wil je je adrenalinegehalte oppompen tot grote hoogten? Dan is een dagje rafting  beslist aan te bevelen. Baan je weg over de rivier, tussen de pijnbomen en cederbossen door en kom bij imposante ravijnen en beangstigende stroomversnellingen!

Alanya duiken – scuba diving

De onderwaterwereld bij Alanya is adembenemend mooi. Een dagje duiken is dan ook een onvergetelijke ervaring.

Perge, Aspendos & Side

De geschiedenis van deze streek gaat eeuwenlang terug. Je kunt een gecombineerde excursie naar deze drie prachtige plaatsen boeken. Bezoek de klassieke Romeinse stad Perge. In Aspendos bezoek je één van de best bewaarde Romeinse theaters ter wereld. Het theater is helemaal gerestaureerd en ligt prachtig tegen de berghelling. Overigens worden hier nog steeds concerten en opvoeringen gegeven. Ook Side is zeker de moeite waard. Bezoek er  de tempel van Apollo en het antieke theater.

kekovaKekova & Myra

Ook een excursie naar Kekova  en Myra is iets wat je eigenlijk niet mag missen. Bekijk de indrukwekkende Lycische rotsgraven, bewonder prachtige beelden en loop door het amfitheater in Myra. Ook een bezoekje aan de kerk van Sint Nicolaas in het nabijgelegen Demre staat bij deze excursie meestal op het programma.

Nog meer excursies Alanya

Pamukkale

Een tocht naar het indrukwekkende caliumlandschap Pamukkale en Hierapolis. Ontspan in thermale bronnen.

Turkse Hamam

Een andere manier om te ontspannen is naar de Turkse Hamam gaan. Laat je lekker scrubben en masseren in een Turks badhuis.

Manavgat

In het nabijgelegen Manavgat kan je varen, winkelen en over de markt struinen.