Veel gestelde vragen


Alles over het visum

Op deze pagina vindt u alle antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet bij staan, stuur ons dan gerust een mail naar info@turkijevisumonline.nl en dan zullen wij uw vraag zo snel mogelijk in behandeling nemen. Voor een vraag met spoed dan kunt u bellen naar: 033 277 8007 (9.00 uur tot 17.00 uur op werkdagen).

Vragen over het visum:


Wat is het e-visum voor Turkije?

Het e-visum voor Turkije vervangt het oude visum dat u bij aankomst op de luchthaven kon kopen. Belangrijk om te weten is dat het e-visum vanaf 1 november 2014 verplicht is en het niet meer mogelijk is om op de luchthaven zelf een visum te regelen. Wanneer wij uw visumaanvraag hebben verwerkt dan krijgt u deze per mail binnen. Deze dient u vervolgens te printen en het geprinte visum neemt u mee naar Turkije.


Wat heb ik precies nodig om een visum aan te vragen?

U heeft een Europese ID-kaart of paspoort nodig die nog minimaal 8 maanden geldig is. Verder is het natuurlijk handig om al een reis naar Turkije te hebben geboekt. Tot slot heeft u een mogelijkeheid tot  iDeal, Mister Cash, credticard, paypal of overschrijving nodig om het visum te kunnen betalen.

Als u een reisdocument heeft die binnen acht maanden verloopt, dan moet u bij de gemeente een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen. Vertrek je binnen een paar dagen dan zal je een spoeddocument moeten aanvragen. Deze documenten zijn vaak een stuk duurder. Zorg dus dat u dit op tijd heeft uitgezocht. Weet u niet zeker of u aan de regels voldoet, geen zorgen, wij helpen u graag per telefoon of email om de aanvraag zo simpel mogelijk te houden.


Hoe lang is mijn visum geldig?

Uw visum is 6 maanden lang geldig. Echter kunt u niet langer dan 90 dagen onafgebroken in het land verblijven. Wel kunt u meerdere keren in deze 6 maanden naar Turkije gaan op hetzelfde visum. Dus totaal 180 dagen geldig, en achter elkaar 90 dagen.


Hoelang voordat ik op vakantie ga moet ik
het visum aanvragen?

We raden aan om minimaal 24 uur van tevoren het visum aan te vragen zodat je zeker bent van je visum, al leveren wij visums doorgaans vele malen sneller. Het visum kan maximaal 3 maanden van tevoren worden aangevraagd. Een spoedaanvraag is bij ons ook mogelijk en duurt maximaal 4 uur, meestal velen malen korter.


Kan ik meerdere keren Turkije in?

Ja met het visum welke u van ons krijgt kunt u meerdere keren het land in. Het visum is 180 dagen geldig en in deze dagen kunt u zo vaak als u wilt Turkije in-en uit reizen.


Kan ik mijn geld terug krijgen als ik het visum niet heb gebruikt?

Nee helaas is dat niet meer mogelijk. Eenmaal aangevraagd zijn de kosten al gemaakt. Visums zijn nooit in te wisselen of aan anderen te geven. Zorg er daarom ook voor dat u nooit typfouten maakt zodat u een geldig visum heeft.


Heb ik een e-visum nodig als ik op een cruiseschip Turkije betreedt?

U heeft alleen een visum nodig als u de boot verlaat en naar de anders stad gaat reizen dan waar de boot is aangelegd. Als u alleen in de stad blijft waar de boot ligt hoeft u geen e-visum aan te vragen. De lokale autoriteiten verlenen de toegang tot de havenstad. Dit is eigenlijk de enige uitzondering voor het visum, gaat u op een andere manier het land in (bijv. met een eigen boot) dan is altijd een visum vereist!


Hebben kinderen een visum voor Turkije nodig?

Ja, u zult ook voor kinderen een visum moeten aanvragen. U kunt zijn of haar ID informatie én uw eigen paspoort informatie gebruiken bij het aanvraagformulier.


Ik heb een andere nationaliteit dan Nederlands of Belgisch. Wat nu?

Momenteel is het bij ons alleen mogelijk met een Nederlandse of Belgische nationaliteit een visum aan te vragen. Dit heeft te maken met de regels welke de Turkse overheid oplegt.

Vragen over het aanvraagformulier:


Wat als ik een fout heb gemaakt in het aanvraagformulier?

De aanvrager is verantwoordelijk voor fouten welke zijn gemaakt tijdens het invullen van het aanvraagformulier. Wanneer er tóch een fout wordt gemaakt kunt ons het beste direct mailen of bellen. Wellicht kunnen wij de fout nog voor u herstellen vóórdat deze in het behandelproces wordt opgenomen. Wanneer het visum reeds is aangevraagd bent u helaas te laat en zult u een nieuw visum aan moeten vragen.


Moeten al mijn voornamen worden ingevuld?

U zal al uw voornamen exact zo moeten invullen zoals het vermeld staat in het paspoort.


Welke achternaam moet ik invullen wanneer ik getrouwd ben?

U dient uw achternaam exact in te vullen, zoals op het paspoort staat. Wanneer je als vrouw getrouwd bent dan betekent dit in bijna alle gevallen alleen de meisjesnaam invullen. Wanneer u over meerdere achternamen beschikt en zo staat dit ook vermeld in het paspoort, dan dient u alle achternamen te vermelden.


Kan ik mijn roepnaam invullen?

U zal al uw voornamen exact zo moeten invullen zoals het vermeld staat in uw paspoort. Roepnamen vallen niet onder rechtsgeldige namen.


Waarom moet ik de voornamen van mijn ouders invullen?

Alleen wanneer een reiziger minderjarig is zal deze informatie verplicht moeten worden ingevuld. Dit is de vraag vanuit de Turkse overheid. Anders dit vakje leeg laten.


Wat is het documentnummer?

Het documentnummer is een unieke nummer in een paspoort of identiteitskaart bestaande uit 9 karakters. Het nummer bevat zowel cijfers als letters. Vul alle letters in hoofdletters in. Het documentnummer begint voor een paspoort met N of B en bij een identiteitskaart met I. Bij een Belgische paspoort begint dit nummer vaak met EI.


Moet ik Turkije betreden op de precieze datum die ik invul bij de visumaanvraag?

Nee, dat hoeft niet. Het betekent alleen dat vanaf die datum die u invult bij de visum aanvraag het visum in werking treedt. Deze is vanaf die datum nog 180 dagen geldig waarbij u maximaal 90 dagen achtereen in Turkije mag verblijven.

Vragen over Turkijevisumonline.nl:


Waarom zou ik het visum aanvragen bij TurkijeVisumOnline.nl

Het visum voor Turkije aanvragen bij Turkije Visum Online brengt een aantal voordelen met zich mee. Een groot voordeel is dat uw gegevens altijd veilig zijn en in geen enkel geval aan derden worden verleend. Daarnaast ontvangt u het visum binnen 24 uur in uw mailbox. Een ander voordeel is wij een uitgebreide helpdesk tot onze beschikking hebben. Mocht u bijvoorbeeld niet handig zijn met computers dan kunnen wij u stap voor stap aan de telefoon helpen met het aanvragen van het visum. Daarnaast is geen enkele vraag voor ons te veel. Wij zijn echte visum specialisten en hebben goed contact met de Turkse ambassade. Verder hebben wij het aanvraagformulier zo simpel mogelijk gemaakt, zodat iedereen eigenlijk zelfstandig het formulier kan invullen. Op deze manier heeft u uw visum al binnen 5 minuten geregeld. Verder kunt u zelf kiezen welke betalingsmogelijkheid u het fijnste vindt. Zo kunt u kiezen om de betaling te voltooien met iDeal, creditcard, overschrijving, PayPal en Belgen kunnen veilig betalen met MisterCash.


Hoe veilig is Turkijevisumonline.nl en wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt om de aanvraag voor het e-visum te kunnen voltooien. Op geen enkele manier zullen wij uw gegevens aan derden of worden uw persoonsgegevens voor commerciële doeleinden gebruikt. Veiligheid is bij ons prioriteit nummer 1. Daarnaast beschikken wij over een beveiligde SSL verbinding. Door deze verbinding zijn uw gegevens altijd veilig, en kan uw informatie niet worden onderschept door derden die kwaad in de zin hebben. Mocht u vragen hebben over op welke manier wij uw gegevens beschermen, neem dan gerust contact met ons op.


Als ik mijn visum hier aanvraag, maakt het dan uit met welke vliegtuig ik naar Turkije ga?

Nee, het visum is niet verbonden aan een vliegtuigmaatschappij. U kunt zelf bepalen met welke luchtvaartmaatschappij u naar Turkije vliegt.


Hoe snel is het visum binnen?

Na het aanvragen ontvangt u het visum binnen 24 uur per e-mail. Dit geldt voor elke werkdag maar ook in het weekend ontvangt u het visum binnen 24 uur. Het visum kan maximaal 3 maanden van te voren worden aangevraagd. Als uw aankomstdatum verder dan 3 maanden in de toekomst ligt, dan ontvangt u het visum exact 3 maanden van te voren.


Wat kost een visum bij Turkije Visum Online?

Bij ons betaald u €39,95 voor een visum. Daar komen geen verborgen kosten bij! De prijs is gebaseerd op het visum zelf, hulp bij het aanvragen van een visum, verschillende betaalmogelijkheden en iedere visumaanvraag wordt handmatig door ons gecontroleerd. Mochten wij fouten aantreffen, dan wordt u hierover geïnformeerd zodat u niet in Turkije voor verassingen komt te staan.


Krijg ik mijn geld terug als mijn visum is afgewezen bij de aanvraag?

Ja, als uw visumaanvraag wordt afgewezen dan storten wij het totale bedrag direct terug op rekening. Doordat het bij de bank even duur kan het enkele werkdagen duren, ook afhankelijk van de bank.


Op welke tijden kan ik een visum aanvragen?

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar een visum bij ons vragen. Altijd binnen 24 uur geregeld.


Mijn vraag staat er niet tussen, hoe kan ik contact opnemen?

Wanneer uw vraag er niet tussen staat dan kunt u ons altijd een mail sturen met de vragen. Stuur uw vraag naar info@turkijevisumonline.nl U vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord en altijd binnen 24 uur. Voor direct antwoord op uw vraag dan kunt u het beste bellen 033 277 8007.