Gumbet


gumbet

Op nog geen 5 kilometer van de bekende badplaats Bodrum ligt Gumbet. Hoewel het plaatsje vroeger vooral bekend stond als de strand-/buitenwijk van Bodrum, is Gumbet inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandige badplaats en populaire vakantiebestemming. En  dat is niet onterecht! Gumbet ligt in een prachtige baai met langs het hele strand een gezellige wandelpromenade. Het ontbreken van hoogbouw en  de karakteristieke wit geschilderde huisjes maken van Gumbet een idyllisch plaatsje en je kan er genieten van alle vakantie-ingrediënten die je maar kunt wensen.

Mooiste strand van het schiereiland Bodrum

gumbetDe mooie baai met het zandstrand, één van de mooiste stranden op het Bodrum schiereiland, bieden uiteraard alle mogelijke vormen van vertier in  en aan het water. De bodem loopt hier langzaam af en de badplaats is dan ook zowel populair bij jongeren als bij gezinnen met kinderen. Je kan hier lekker zonnebaden terwijl je kinderen in het water poedelen, of juist met je vrienden diverse watersporten ontdekken, van kitesurfen tot waterskiën en van duiken of snorkelen tot een ritje op een bananaboat. Verder zijn er ook diverse boottochten waar je aan mee kan doen. Zo is het mogelijk deel te nemen aan een excursie naar één van de eilanden zoals Kos of Samos, je kan gaan dolfijnen spotten of gewoon lekker zeilen en van de kustlijn en het mooie weer genieten.

uitgaan gumbetIn de gezellige hoofdstraat is het heerlijk flaneren. Er zijn wat souvenirwinkels en diverse gezellige barretjes en restaurantjes. Ook het uitgaansleven vind je voor een groot deel hier, een ander deel ligt in een strook vlak achter het strand, waar diverse bars en disco’s zijn. Er is zelfs een Nederlandse kroeg waar je terecht kan voor echte Hollandse gezelligheid; Café de Leeuw. Verder is, voor de echte die-hards, het bruisende uitgaansleven van Bodrum natuurlijk ook vlak bij.

In  Gumbet zijn er niet echt veel winkels en daarom kun je om te winkelen waarschijnlijk eveneens beter naar Bodrum gaan; met een dolmus ben je er in 10 minuutjes. Wat wij een echte aanrader vinden is de dinsdagmarkt in Bodrum, dan vind je er allerlei ambachtelijke producten.

hamam gumbetExcursies

Tijdens je Gumbet vakantie kun je veel meer doen dan alleen maar van het water genieten en uitgaan. Het is mogelijk om deel te nemen aan diverse excursies. In Bodrum bezoek je het Kasteel van Bodrum waarin een paar interessante musea gevestigd zijn, het Klassieke Theater en natuurlijk het mausoleum van Halicarnassos, één van de zeven wereldwonderen. Maar je kan ook meedoen aan een jeep- of quadsafari, een tocht maken naar Pamukkale,  of de Romeinse havenstad Efese bezoeken. Het is een jeepsafari bodrumzeer goed bewaarde stad uit de oudheid en prachtig om te zien, je bezoekt er o.a. één van de 7 wereldwonderen; de tempel van Artemis.  En wat natuurlijk niet aan je Turkse avontuur mag ontbreken is een bezoek aan een echt Turkse hamam, waar je heerlijk word schoon gescrubd en gemasseerd.

 

Kortom, een Gumbet vakantie heeft alles; zon, het strand, de gezelligheid, heerlijk eten, de winkelen of het uitgaan en een prachtige natuur, cultuur en historie. Regel alleen nog even het visum voor Turkije en het genieten kan beginnen.