Bezienswaardigheden Gumbet


bezienswaardigheden gumbet

Gümbet is, hoewel het authentiek aandoet, eigenlijk een nieuwe en moderne badplaats, uitgegroeid van een piepklein plaatsje aan een mooie baai. Er zijn  dan ook niet veel bezienswaardigheden in Gumbet. Het enige van historische waarde wordt gevormd door een aantal windmolens die vanaf de nabijgelegen heuvels over Gumbet uitkijken. Het is leuk om deze te gaan bekijken en om er te genieten van een vlammende zonsondergang, maar ook weer iets waar je snel uitgekeken ben.

Bezienswaardigheden Gumbet in de omgeving

Toch is Gumbet best een goede uitvalsbasis om een aantal mooie sites te gaan bekijken. In het nabijgelegen Bodrum is wat dat betreft al veel meer te beleven. Als je van wandelen houdt, kun je ook een wandeltocht naar Bodrum maken, maar het is ook mogelijk om een taxi of dolmus te nemen. Het kasteel van Bodrum ligt boven de haven en is mooi om te bezoeken.

Er zijn tevens een aantal musea in gevestigd, zoals het onderwatermuseum. Ook het mausoleum van Halicarnassos  mag je natuurlijk niet missen. Het is één van de zeven wereldwonderen. Verder is het Antiek Theater Bodrum een echte must-see. Het ligt aan de hoofdweg van Bodrum en is helemaal gerestaureerd. Het bestaat uit een podium, de tribune en halve cirkel  en er worden nog steeds concerten gegeven!

De leukste excursies in Gümbet

Vanuit Gümbet kun je deelnemen aan verschillende excursies, zoals een dorpentocht, diverse boottochten, een jeepsafari of een historische excursie naar Pamukkale of Efeze, de belangrijkste historische stad van Turkije.