Kusadasi


kusadasiNaast Bodrum en Marmaris, is Kusadasi van de belangrijkste toeristische steden van Turkije. Kusadasi (uitgesproken als “koo-sha-dah-suh”, Turks voor Bird Island) heeft veel te bieden: sport- en recreatiefaciliteiten, hotels in alle klassen en kwaliteit, een moderne jachthaven, zeer goede restaurants en een gevarieerd uitgaansleven.

 

De stad ligt in de provincie Aydin in het midden van de Golf van Kusadasi. Recreatie, cultuur en entertainment maken dat Kusadasi erg populair is geworden. In het voorjaar kunt u genieten van een overvloed aan witte perzik bloesem, in de zomer wachten uitgestrekte zandstranden en pittoreske baaien op u . Daarnaast heeft Kusadasi een prachtige oude stad, een grote bazaar en één van de modernste jachthavens in Turkije. Oude ruïnes van het fort en haar poorten zijn een herinnering aan de impact die de Ottomanen hadden op de stad aan het begin van de 15e eeuw.

hotel kusadasiVerblijf

De stad zelf heeft een aantal hotels en pensions, maar het grootste deel van de toeristen verblijft in de hotels, hotelcomplexen en appartementen verspreid langs de Egeïsche kust. Aangezien veel van accommodaties hun eigen zwembaden, stranden, restaurants en winkels hebben, komen veel toeristen alleen naar de stad voor sightseeing, winkelen en het bruisende nachtleven.

 

strand kusadasiStranden

Kusadasi heeft talrijke fijne zandstranden met warm en helder water die een grote verscheidenheid aan water en strand faciliteiten te bieden hebben. Windsurfen, waterskiën, zeilen en beachvolleybal zijn slechts een paar keuzes voor de liefhebbers van een actieve vakantie. Het meest bekende strand is Ladies ‘Beach, net ten zuiden van Pigeon Island.

Wandelen in de stad

Het is vrij aangenaam om rond te lopen in de oude stad, met name in de smalle straatjes van het oude centrum rond de belangrijkste haven en de vissershaven, met 19de-eeuwse huizen en een paar indrukwekkende moskeeën. Er zijn cafés, snackbars, restaurants, een bazaar en winkels met tapijten, sieraden, lederwaren en andere toeristische hebbedingen.

uitgaan kusasdiUitgaansleven

Overal waar toeristen komen, vooral langs de kust, zijn de nachten lang en gezellig. Kusadasi is zelf bekend bij de internationale jetset voor haar uitstekende uitgaansleven. De stad heeft enkele van de beste clubs aan van de Egeïsche Zee. U kunt er verschillende soorten muziek vinden uit alle hoeken van de wereld.

Er zijn een aantal bekende gebieden voor het nachtleven, zoals:

  • Kaleici (binnenkant van de oude stadsmuren) is zeker een ideale plek; u zult hier talloze pubs, discotheken, bars en restaurants voor elke smaak van live muziek, Europese, techno, tot Turkse muziek etc vinden …
  • Er zijn 2 straten van bars hier. “Barlar Sokagi / De Straat van Bars” en “Asagi Barlar Sokagi / De Tweede Straat van Bars”. Talloze Ierse bars domineren hier de straten. Beide straten hebben stenen huizen omgebouwd tot clubs, bars. Alle clubs en disco’s bieden een vriendelijke sfeer, service van hoge kwaliteit en ze hebben speciale acties in het hoogseizoen.

kusadasi uitgaan

Kusadasi aan de Egeïsche Zee is een droombestemming voor vakantiegangers. Het heeft een typisch mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters, waardoor  de stad een lang toeristische seizoen heeft en baadt in de zon voor 300 dagen van het jaar.

Visum nodig !

Voor een vakantie naar Kusadasi heb je een visum nodig. Met dit visum kun je maximaal 90 dagen achtereenvolgens in Turkije verblijven.