Waar ligt kusadasi


waar ligt kusadasi

Kusadasi ligt aan de de westkust van Turkije; aan de befaamde Egeïsche kust. Kusadasi betekent ‘vogeleiland’ en is vernoemd naar het duiveneiland dat bij de stad voor de kust ligt.

 

 

Waar ligt Kusadasi

Kusadasi is prachtig gelegen aan een grote baai in de Egeïsche zee. De stranden zijn schitterend en liggen beschut ingebed in de baai. De hotels liggen veelal wat hoger op de rotsen en daardoor heb je er een fantastisch uitzicht op zee. De stad heeft een gezellig centrum met een fraaie boulevard en een schilderachtige vissershaven, smalle, oude straatjes en talloze restaurants en winkels.  De eeuwenoude geschiedenis van de streek die wel 5000 jaar terug gaat en veel Griekse en Romeinse historische overblijfselen heeft achtergelaten en de ideale ligging  van de stad maken van Kusadasi een perfecte bestemming voor een veelzijdige vakantie.

klimaat kusadasiKlimaat

Kusadasi heeft misschien wel het fijnste klimaat van Turkije. Het ligt een stuk noordelijker dan andere grote badplaatsen als Antalya en Alanya, waardoor het weer er een stuk aangenamer is. In de zomer is het er lekker warm, maar wel een paar graadjes koeler dan in de meer naar het zuiden gelegen badplaatsen. Verder is de lucht er ook droger waardoor de gevoelstemperatuur lager is en het minder benauwd is.

Waar ligt Kusadasi; hoe kom je er?

Natuurlijk is het ook mogelijk om met de auto of openbaar vervoer naar Kusadasi te reizen, maar meestal wordt er toch gekozen voor het vliegtuig. Ga je naar Kusadasi op vakantie, dan vlieg je naar Izmir of Bodrum, alwaar je de transferbus naar Kusadasi neemt. De vlucht neemt ongeveer 3,5 uur in beslag en de transfertijd vanaf Bodrum is dan nog  zo’n 2,5 uur, vanaf Izmir duurt het nog 75 minuten.