Wat te doen in kusadasi


kusadasi 3Behalve alle activiteiten die met het strand en het water te maken hebben, heeft Kusadasi nog veel meer te bieden. In Kusadasi zelf kan je lekker winkelen, wandelen en uitgaan of de Grand Bazaar bezoeken of van een dagje waterpret genieten in het waterpark. Daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden voor spannende en interessante excursies! Hieronder bespreken we wat te doen in Kusadasi.

Adaland Aquapark

Mocht je het strand en het zwembad niet genoeg vinden, ga dan een dagje pret maken in het Adaland Aquapark. Het park bestaat uit 3 delen; het Aquapark, Het Dolphinpark (hier kan je ook zwemmen met dolfijnen) en het Seapark. Er zijn stukken waar je heerlijk kan ontspannen op een ligstoel en diverse horecagelegenheden. Kortom, garantie voor een onvergetelijke dag! Kijk voor meer info op de website of Aquapark kusadasi

Bazaars

bazaar kusadasiEen bezoek aan een bazaar is natuurlijk verplichte kost als je naar Turkije gaat. In Kusadasi heb je de keuze uit 2 bazaars; de Grand Bazaar en de Oriënt Bazaar.  De Grand Bazaar van Kusadasi is één van de oudste en grootste in Turkije en werd van hout gebouwd in 461 door Sultan Mehmet II.  Vandaag de dag is is het een koepelgebouw en een ommuurd terrein van ongeveer 200.000 vierkante meter; een wirwar van straatjes en steegjes met zo’n 5000 winkeltjes. De Oriënt Bazaar ligt dicht bij de haven en is een oosters winkelcentrum met kleine en grote winkeltjes.

Wat te doen in Kusadasi; excursies

Vanuit Kusadasi zijn er diverse mogelijkheden voor excursies. Er zijn een aantal historische bezienswaardigheden die je kan bezoeken zoals Efeze, een van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid, en de witte krijtrotsen van Pamukkale. Pammukale betekent ‘katoenen kasteel’ en het heeft die naam gekregen doordat het er zo uit ziet. Het kalkhoudende water loopt via terrassen van de helling, jarenlange kalkneerslag hebben de heuvel het bijzondere uiterlijk gegeven.

Voor spanning en sensatie maak je een jeep- of quadsafari en om te ontspannen en meer van de kust te zien, kies je voor een boottocht. Overigens kun je ook een boottocht naar het schitterende Griekse eiland Samos boeken. Een dorpentocht in de omgeving is erg leuk om kennis te maken met ‘authentiek Turkije’ en de sfeer van het platteland te proeven.