Bezienswaardigheden Alanya


Alanya is één van de drukst bezochte badplaatsen aan de Turkse Rivièra en veel van het vakantieplezier heeft dan ook te maken met zon, zee en strand. Maar er zijn ook een aantal fraaie bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen!

Het kasteel van Alanya

Kasteel AnamurHet Kasteel van Alanya torent hoog boven de stad uit. De kasteelmuur is bijna 7 kilometer lang en omvat zo’n 140 torens! Het werd gebouwd op  overblijfselen van Byzantijnse en Romeinse forten en de bouw kwam in de loop der geschiedenis onder verschillende machthebbers in gedeelten tot stand. Het grootste deel stamt uit de 13e eeuw. Binnen de muren van het kasteel ligt nog steeds een dorp dat bekend staat om de weefsels van katoen en zijde. Daarnaast zijn er ook een aantal tuinen waar je iets kan eten of drinken.

Rode Toren

rode toren alanyaDe Rode Toren, de Kizil Kule, staat bij de jachthaven van Alanya. De toren, met zijn achthoekige vorm, is hét symbool van de stad.  De toren werd gebouwd in opdracht van Sultan Keykubat die op die manier de haven en de scheepswerf wilde beschermen tegen aanvallen vanuit de zee. De scheepswerf stamt uit 1227 en omvat ook een kleine moskee.

 

suleymaniye-moskee-3Suleymaniye moskee

De Suleymaniye moskee stamt uit 1231 en werd ook gebouwd tijdens de heerschappij van sultan Keykubat. Later, in de 16e eeuw, werd de moskee echter herbouwd door  sultan Seleyman. De moskee is erg mooi om van binnen te bekijken.

Natuur & Damlatas grot

De natuur is eigenlijk een trekpleister op zich! Wandelen, fietsen of raften in de omgeving is fantastisch. Bezoek vooral ook de Damlatas grot met schitterende stalagmieten en stalactieten.