Waterpark alanya


utopia-world-hotelAlanya is een populaire badplaats met alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Een groot deel van die vakantie zal hoogstwaarschijnlijk uit waterpret bestaan. Aan het strand, maar ook in een waterpark. Veel van de luxere hotels hebben een eigen waterpark waar gasten gratis gebruik van kunnen maken. Een goed voorbeeld daarvan is het waterpark van het Utopia, dat ook bezoekers van buiten het hotel aantrekt (tegen betaling). Verder kan je in Alanya naar het Aqua Park Alanya en iets verder weg ligt het waterpark Waterplanet. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Waterpark Alanya; Aqua Park Alanya

Niet ver van het Cleopatra strand in Alanya ligt het Aqua Park Alanya. Om optimaal te kunnen genieten van het park is het aan te raden om al vroeg te gaan. Het park omvat een groot zwembad en heel veel glijbanen en een kleiner zwembad met glijbanen die geschikt zijn voor kinderen. Verder kan je er raften en heerlijk ontspannen op één van de vele ligbedden in het park of in de relaxzone met Turks bad.

Aquapark Utopia World

Een ander waterpark Alanya dat ook zeer de moeite waard is, is waterpark van hotel Utopia World. Voor hotelgasten is de toegang gratis, en andere bezoekers moeten uiteraard wel toegang betalen. Het park is niet zo heel groot; met een groot zwembad en 8 glijbanen en een kinderzwembad en 4 glijbanen,  maar je kan hier ook raften op een baan van 300 meter en er is een zwembad met een waterval en een gewoon rechttoe-rechtaan zwembad. Daarnaast is er ook een miniclub met activiteiten voor de kleintjes.

Waterplanet Aquapark

Op zo’n 40 kilometer van Alanya ligt een ander groot waterpark (6500m2); Aquapark Waterplanet. Hier ben je verzekerd van een dag vermaak; 7 verschillende zwembaden en een grote variatie aan super spannende glijbanen, maar liefst 25 stuks. Verder is er een wave pool, water voetbal, er zijn kinderactiviteiten, je kan bungee jumpen, er zijn restaurants en nog veel meer. Bij veel reisorganisaties kan je een geheel verzorgde dagexcursie boeken naar Waterplanet Aqaupark, waarbij vervoer, entree en een lunch is inbegrepen.

waterplanet