Bezienswaardigheden Antalya


Antalya is een ideale vakantiebestemming als je een heerlijke strandvakantie aan de Turkse Rivièra wil combineren met interessante bezienswaardigheden en excursies. Bezoek er bijvoorbeeld het Archeologisch Museum en de oude stad Kaleici.

Bezienswaardigheden Antalya: De oude stad Kaleiçi

kaleiciEen vakantie in Antalya is niet compleet zonder een bezoek aan de oude stad Kaleiçi, Loop door de beroemde Poort van Hadrianus de stad in en verken de smalle steegjes en straatjes. Bekijk er de gecanneleerde minaret de Yivli Minare uit de 13e eeuw,  de klokkentoren Saat Kulesi, de talloze bijzondere huisjes en snuffel tussen de spulletjes op de bazaar.

Archeologisch Museum van Antalya

Het Archeologisch Museum heeft 14 zalen met verschillende exposities; ruim 5000 prehistorische voorwerpen zoals sieraden, munten, pijlen, kleding en fossielen.

Kaarioglu park en Hidirlik toren

Het Kaarioglu park ligt aan de kust en je kan er heerlijk ontspannen en wandelen. Bezoek er ook de Hidirlik toren.

Kesik Minare: de afgeknotte minaret

De Seltsjoeken hebben van de van oorsprong Byzantijnse Kerk een moskee gemaakt en bouwden deze minaret er bij. Bezoek de ruïnes in het zuidelijk deel van Antalya’s centrum.

Overige bezienswaardigheden Antalya

  • Minicity Antalya; een soort Madurodam met de belangrijkste gebouwen van Turkije in miniatuurvorm. Erg leuk voor kinderen!
  • Watervallen; van heel andere orde zijn de prachtige watervallen in de omgeving van Antalya; de watervallen van Düden en Kursunlu. De Bovenste en Onderste Düden waterval liggen in een mooi natuurpark op ongeveer 10 km ten noorden van Antalya. Je kunt, via een grot, achter de Bovenste Düden langs lopen; een onvergetelijke ervaring. Ook de Kursunlu waterval, op 20 km van Antalya in het gelijknamige natuurpark, is betoverend mooi. Bij de watervallen staan picknicktafels, zodat je een broodje kunt eten met uitzicht op de waterval!