Excursies Side


Side is een prachtige stad met een eeuwenoude geschiedenis en een antiek gedeelte en ook in de omgeving zijn er veel overblijfselen uit de oudheid te bewonderen. Daarnaast bieden de ietwat ruige natuur (wandelen en raften) en de plaatsjes in de omgeving genoeg inhoud voor leuke excursies! Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Perge-Aspendos-Kursunlu

Deze drie plaatsen worden veel gecombineerd tot 1 excursie. Het is een veelzijdige tocht, een leuke ervaring! Perge is een Romeinse ruïnestad. In de 2e eeuw was Perge een belangrijke havenstad en is in de loop der eeuwen goed bewaard gebleven, vooral het stadion, theater en het centrum. Het amfitheater Aspendos is het best bewaarde theater van Turkije en de imposante Kursunlu watervallen liggen in een prachtige jungle.

green canyonGreen Canyon

De Green Canyon is een schitterend stuwmeer. Maak er een tocht met een boot en schiet prachtige plaatjes van de omliggende bergen.

Excursies Side Turkije; historische plaatsen

Er zijn verschillende excursies vanuit Side naar historische bezienswaardigheden in de omgeving. Zo kun je deelnemen aan een dagtocht naar onvergetelijk Myra; met graftomben die in de rotsen zijn uitgehakt en diverse ruïnes. In Simena zijn ook meerder overblijfselen uit de Romeinse en Lycische tijd, zoals de Romeinse stadsmuren en een in de rotsen uitgehakt theater. Aspendos noemden we hierboven al en verder kun je naar het orakel van Apollo in Petara waar Sinterklaas geboren zou zijn en het onder water gelegen Kekova, Ook Ksanthos, Kas en het hoog gelegen (1050 m) Termessos zijn de moeite waard.

manavgat watervallenManavgat

Manavgat is ook een leuke plaats om heen te gaan; bezoek er de plaatselijke markt , maak een boottocht maken over de rivier en bezoek er de Manavgat watervallen.