Excursies Kemer


excursies_kemer.jpg

In de omgeving van Kemer zijn veel uitstapjes mogelijk. Neem de kans om excursies te maken en de prachtige, natuurlijke omgeving rondom Kemer te verkennen. Ook de cultuur en de historische plekken zijn een bezoek waard. Hieronder volgen wat mogelijke excursies.

Kekova & Myra

Deze tour start met een boottocht naar Kekova Island. Een gebied van uitzonderlijke schoonheid. Kekova Island is beroemd om de onderwater ruïnes, de overblijfselen van een oude stad die gedeeltelijk onder water zijn verdwenen door een aardbeving in de 2e eeuw. Na een bezoek aan dit eiland wordt de tour vervolgd naar Demre, gelegen op het terrein van de oude stad van Myra. Hier kunt u de resten van Myra, waaronder het amfitheater en de rots graven bekijken en kunt u een bezoek brengen aan de kerk van Sint Nicolaas, die vandaag beter bekend staat als Sinterklaas.

Relax Cruise

Er zijn vanuit de haven van Kemer diverse cruises te boeken. Zeilen op een houten dubbeldekker boot, heerlijk glijden over het water van baai naar baai op een zeilboot, bossen, pijnbomen en de prachtige begroeide bergen zien vanuit een toeristenboot. Ga heerlijk relaxed zitten op het bovendek en geniet van de frisse zeebries of ga ontspannen op het schaduwrijke onderdek en geniet van het uitzicht. Uw kapitein zal het anker een paar keer uitgooien, zodat u een frisse duik kunt nemen of een mooie snorkeltocht kunt maken.

Off Road Safari

Laat de drukte van Kemer even achter voor een dag en waan u eens buiten de gebaande paden om een het echte Turkije te kunnen zien. Verken plaatsen waarvan u niet wist dat ze bestonden. U reist in off-road voertuigen langs adembenemende bergwegen en door landelijke dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Outdoor sporten in het Olympos National Park

Even weg van de drukke kust. Verscholen in de bossen in de bergen vindt u de beste mountainbike routes en kanoplekken. Helaas is de enige manier om aan deze sportieve activiteiten deel te nemen, om dit via georganiseerde excursies te doen.

Tahtali kabelbaan

De Tahtali kabelbaan combineert op unieke wijze twee klassieke vakantiebestemmingen – de zee en de bergen. De Tahtali kabelbaan is 4.350 meter lang en is daarmee de langste in zijn soort in Europa en de 2e langste in de wereld. Uitgaande van een modern basisstation, zal de kabelbaan stijgen, naar de besneeuwde top van de berg Tahtali op maar liefst 2.365 meter boven de zeespiegel. Tijdens de klim kunt u genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht dat zich uitstrekt uit over de zee. En het wordt nog beter als u de top bereikt – de patio’s en platforms op het bovenste station zorgen voor een 360 graden panorama over het omringende landschap.

Perge en Aspendos

Dit zijn 2 mooie bezienswaardigheden uit de oudheid Perge dateert uit 1000 voor Christus en<
/span> heeft  zeer indrukwekkende ruïnes, waaronder een theater dat onderdak biedt aan 14000 mensen. De oude site van Aspendos staat bekend om het goed bewaarde theater met groot podium, auditorium en arcade.