Bezienswaardigheden Kemer


KemerKemer heeft geen belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en heette tot 1917 zelfs Eski Köy (oud dorp). Na een grote overstroming bouwden de inwoners van het dorp in 1910 een 23 kilometer lange muur, waarna het dorp tot “Kemer” (riem) werd omgedoopt. Behalve de overblijfselen van deze muur, zijn er dus niet veel bezienswaardigheden in Kemer zelf. De prachtige natuurschoon vormt natuurlijk een belangrijke trekpleister en ook zijn er een aantal mooie historische plaatsen niet ver van Kemer die je kunt bezoeken.

AltinyakaDe mooiste natuur in de omgeving

De strand en het imposante Taurus-gebergte met de bossen vormen een ware bezienswaardigheid op zich. Vanuit Kemer kun je deelnemen aan tochten naar het gebergte. Vooral de hooggelegen dorpjes zoals Altinyaka en Sogutcuma zijn erg leuk om te bezoeken. Verder zijn er ook een aantal prachtige grotten in de omgeving.

Bezienswaardigheden kemer – Ook in de omgeving:

  • Phaselis; op ongeveer 15 kilometer van Kemer ligt het historische stadje Phaselis, dat al ruim voor onze jaartelling een belangrijk commercieel centrum van het Hellenistische rijk  vormde. Veel van de overblijfselen stammen uit de Romeinse tijd; bezoek de tempels, de Poort van Hadrianus, de acropolis, musea, de theaters en het Romeinse aquaduct en baden. .
  • Olympus: de ruïnes va de oude stad Olympus en de talloze verschillende bezienswaardigheden, zijn ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er o.a. een theater en de baden met schitterende mozaïeken.
  • Yörük Park; een openluchtmuseum over het dagelijkse leven van de nomaden. Leer hoe de mensen leefden, woonden en werkten en maak kennis met de oude ambachten.
  • Pamukkale; een excursie naar Pamukkale is een ware belevenis! Bewonder de schitterende kalkterrassen  en neem een bad in de natuurlijke bronnen.