Vergeet het e-visum voor Turkije niet!

18 februari 2015

zon op turks strandHet vakantieseizoen 2015 gaat bijna weer van start. Dat betekent dat er weer vele duizenden vakantiegangers het vliegtuig instappen en vertrekken naar Turkije. Vanaf april begint de vakantiegekte eigenlijk al, want dan is de gemiddelde temperatuur in Turkije al 21 graden. De temperatuur loopt vanaf dan alleen maar op en pas in november wordt het pas weer twee graden kouder dan 21 graden. De maand juli is de top maand qua temperatuur en zonnestralen want dan is de gemiddelde temperatuur maar liefst 34 graden. Kortom, voor een zonvakantie zit je in Turkije dus helemaal goed. Om de vakantie zorgeloos te beginnen willen we alle reizigers één belangrijke tip meegeven: Vergeet het e-visum voor Turkije niet!

Elektronisch ticket

Dit vakantieseizoen is het voor het eerst dat er een e-visum aangevraagd moet worden. Eerder was het altijd mogelijk om op de luchthaven in Turkije een visum aan te vragen. Dit is te komen vervallen en vervangen door het e-visum. Het e-visum is een elektronisch ticket waar een unieke barcode op staat. Bij aankomst in Turkije wordt deze barcode gescand en deze code is verbonden met uw persoonsgegevens. Zo kunt u direct doorlopen en weet Turkije precies wie het land in en uit gaan.

E-visum online aanvragen

Het e-visum is eenvoudig aan te vragen en binnen 5 minuten geregeld. Check voordat u het visum gaat aanvragen even of uw paspoort nog lang genoeg geldig is. Het paspoort of identiteitskaart moet minimaal vanaf de start van het visum nog acht maanden geldig zijn. Ook voor uw kinderen heeft u een paspoort of ID kaart nodig want het bijschrijven van kinderen op het paspoort van de ouders mag niet meer. Indien het paspoort binnenkort verloopt, zorg er dan voor dat u op tijd een nieuw paspoort aanvraagt. Het aanvragen van het e-visum wijst voor zich. Vul het formulier exact zo in zoals het in uw paspoort staat en dan kan er eigenlijk niks mis gaan. Bij vragen heeft u altijd de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen. Binnen 24 uur ontvangt u het visum in uw mailbox. Deze zult u zelf even moeten printen en vervolgens mee nemen naar Turkije. Geen printer thuis? Kies dan voor de optie per post verzenden.