Uitgaan in Turkije: 10 tips die je gedaan moet hebben

10 maart 2023

Is je vakantie geboekt, maar weet je nog niet hoe je het beste van je avonden kunt maken? Dan hebben we hier een goed overzicht van de vetste feesten in Turkije. Of je nu wilt dansen op een schip, zin hebt in een foam party of liever bij een betrouwbaar online casino je tijd spendeert, we hebben voor iedereen wat leuks gevonden.

uitgaan in turkije 10 tips die je gedaan moet hebben

Feesten op het water

Het klinkt misschien een beetje gek, maar toch is het mogelijk bij Marine Club Catamaran in Bodrum. Dit is geen gewone discotheek, want het bevindt zich in een schip in plaats van een gebouw. Het schip zal om twaalf uur het water op varen, waarna je alleen nog met shuttleboten van en naar het schip gebracht kan worden. De vloer van het schip is van glas, dus lijkt het echt net alsof je op water danst.

Hollandse feestjes

Voor degenen onder ons die tijdens hun vakantie een beetje last hebben van heimwee is er goed nieuws. In Turkije zijn namelijk meerdere tenten die feesten in Hollandse stijl. Murphy Disco & Bar in Alanya en Joy Club richten zich op Nederlanders. Compleet met confettikanonnen zijn dit de beste plekken om de Nederlandse sfeer op te snuiven.

Openluchtdiscotheek

Als je wilt kunnen genieten van de buitenlucht tijdens het dansen is Club Areena in Marmaris de place to be. Dit is de grootste opluchtdiscotheek in de stad en kan wel 4.000 gasten verwelkomen. Als je geluk hebt, zetten ze de schuimmachine aan of wordt er een lasershow gehouden.

Loterijen en wedden op wedstrijden

Ben je toe aan een rustige dag die alsnog onvergetelijk is? Dan kun je meedoen aan sportweddenschappen en loterijen. Let er wel op dat je alleen meedoet aan weddenschappen en loterijen die door een staatsbedrijf georganiseerd zijn, want anders loop je kans op een boete.

Themafeesten

Wie graag zichzelf even wil vergeten en zich om wil toveren tot iemand anders, moet zeker een bezoekje brengen aan discotheek Greenhouse. Naast de geweldige muziek en brandende shotjes, staat deze tent bekend om zijn bijzondere themafeesten.

Splashworld Ali Bey Park

Last van een kater? Kom dan een middagje bij in Splashworld Ali Bey Park. Dit is het grootste zwempark in Europa met wel 6 zwembaden en 25 glijbanen. Perfect om even uit te rusten, zodat je ’s avonds weer je voetjes van de vloer kunt dansen.

Discotheek Robin Hood

Als je je ogen uit wilt kijken, moet je zeker  een bezoekje brengen aan discotheek Robin Hood. Dit is namelijk het grootste discotheek van Alanya. De tent heeft maar liefst vier verdiepingen, die compleet verschillen van elkaar. Niet alleen de muziek is helemaal anders, maar de stijl van de discotheek ook.

James Dean Bar

Helemaal gek van de bekende acteur James Dean? Deze discotheek ook! In deze tent in Alanya draait alles om James Dean. Er hangen overal posters van hem en de meubels zijn gekozen op basis van zijn stijl.

Feesten in stijl

Bij Halikarnas in Bodrum kom je niet zomaar binnen, maar het is de entreeprijs zeker waard. Halikarnas is namelijk een echte herentent waar regelmatig thema-avonden gegeven worden. Af en toe is er zelfs een Free Wodka Party, wat precies is dat je denkt dat het is.

Discotheek en bar in één

Voor wie niet zo’n zin heeft in de drukte van een discotheek is White House in Bodrum de perfecte bestemming. Dit is namelijk een bar en discotheek in een, waardoor er een andere sfeer heerst. Er worden hier vaak live optredens gehouden en R&B-muziek gedraaid.