Top tien stranden in Turkije

6 mei 2015

Het begin van de zomer in Turkije markeert het begin van zon, zand en ontspanning, met andere woorden “Het fijne strandleven” begint weer. Alle rond de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee, gelegen resorts schakelen even een versnelling hoger om zes maanden te besteden aan het verwelkomen van vele toeristen. Sommige stranden zijn beter dan andere, maar er zijn er genoeg om uit te kiezen. Hier zijn tien stranden die een gerenommeerde reputatie in het hele land te hebben.

Zandstrand van Patara
Het lange zandstrand van Patara ligt aan de Middellandse Zee en is tevens broedplaats van de Caretta Caretta schildpad. Het is de moeite waard omhier ’s nachts ook de oude ruïnes te bezoeken.

patara-beach

Olu Deniz

Dit is niet een echte typische Turkse badplaats, maar het heeft wel een mooi strand, dat ligt rond de baai de Blue Lagoon.

s54880084-ed

Phaselis

Phaselis is een populaire stop op de meeste dagelijks boottochten die vertrekken vanaf Antalya. Er zijn twee stranden rondom de oude ruïnes van deze oude handelsstad.

Beach-in-Phaselis-3-Large

Butterfly Valley
Butterfly Valley is een kiezelstrand dat ligt in een prachtige landschap en waarbij de zee helder blauw water is. Een zeer aangename plek om aan het strand te gaan liggen. Een strand als in je dromen.

Butterfly-valley

Cirali

Cirali en de rustieke badplaats Olympos delen hetzelfde strand. Gedurende drie maanden in de zomer, is het ook een bestemming voor schildpadden die daar hun eieren te leggen.

cirali-beach

Kaputas

Kaputas is een klein zandstrand gelegen tussen de resorts van Kas en Kalkan. Er zijn geen openbare faciliteiten dus je moet wel je eigen versnaperingen meenemen.

kaputas1

Davutlar nationaal park
Davutlar nationaal park heeft een aantal stranden die die zeer populair zijn bij Turken in het weekend en in de schoolvakanties. Het kan er dus aardig druk zijn. Wel is het een aanrader om wat tijd door te brengen in dit nationaal park, omdat dit de thuisbasis is van vele soorten dieren.

2qm0xew

 

Iztuzu beach
Iztuzu strand werd beroemd gemaakt door Kaptan Juni en David Bellamy.

wpid-photo-aug-12-2012-502-am

Er waren veel corrupte bedrijven die hotels aan het strand wilden bouwen, maar het was ook de broedplaats van de Caretta Caretta schildpad. De strijd werd gewonnen en vandaag de dag is het strand een beschermde omgeving. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan de Dalyan modderbaden.

2ed417e0c195b3acd561bd5c412da19e

Pamucak strand
Pamucak ligt aan de Egeïsche kust in de buurt van de kosmopolitische badplaats Kusadasi. Dit is een groot familie strand.

kusturbeach2

Het Larastrand
Het Larastrand is populair geworden omdat er jarenlang een Antalya zandsculptuur festival heeft plaatsgevonden.

filename-img-0008-jpg