Top 3 mooiste hotels in Turkije

22 september 2014

Lijstjes, wij zijn er gek op. Daarom nu onze persoonlijk samengestelde Top 3 mooiste hotels in Turkije. Voor een nachtje overnachten in deze prachtige hotels moet u wel een aardig zakje met geld meenemen, maar u kunt zich wel voor even een prinses voelen.

mardan palace hotel1. Mardan Palace Hotel

De absolute nummer 1 is het Mardan Palace Hotel. Het Mardan Palace Hotel is een prachtig 5-sterren hotel gelegen aan de Turkse Riviera in de stad Lara. Het is één van de duurste hotels en meest exclusieve hotels die u in Turkije kunt vinden. Een aantal bekende celebrities zijn u voor gegaan, waaronder Paris Hilton en Kim Kardashian. Het gebouw heeft een prachtige architectuur die gebaseerd is op de Ottomaanse tijd. Het hotel heeft maar liefst 546 kamers. Verder is het hotel van alle luxe gemakken voorzien en kent het een immens groot zwembad. Mocht u nu denken: ja daar wil ik zo snel mogelijk heen. Een weekje in oktober in een standaardkamer kost u ongeveer €2000,- per persoon.

d-hotel maris2. D-Hotel Maris

Luxer dan luxe leven, dat kan in D-Hotel Maris. Wanneer u in dit hotel op vakantie bent, dan leeft u in uw eigen droom. Het hotel beschikt over een sensationeel uitzicht, prachtige zonsondergangen en zeer luxe kamers. Het hotel is een echte aanrader wanneer u van rust houdt. De locatie van het hotel is op een klein schiereiland genaamd Datça tussen de dennenbomen en bergen (vlakbij Marmaris). Daarnaast heeft het hotel een aardige lijst aan voorzieningen, zoals: 5 verschillende stranden (elk met een eigen karakter), fitnesscentrum, wellnesscentrum, binnen- en buiten zwembaden, tennisbanen etc. Het hotel heeft 200 kamers, elk met een eigen balkon met een panoramisch uitzicht over de Egeïsche Zee.

the grand tarabya3. The Grand Tarabya

De nummer 3 op de lijst Top 3 mooiste hotels in Turkije is gevuld door The Grand Tarabya. Dit hotel vindt u in een buitenwijk in Istanbul. Het hotel heeft een adembenemend uitzicht over de Bosphorus (dé zeestraat in Istanbul). The Grand Tarabya staat daarom ook niet voor niets op de lijst: Leading Hotels of the World. Na een verblijf zal je gegarandeerd een paar kilo aankomen want de eetvoorzieningen zijn fantastisch. Zoals zelfgemaakte chocoladebonbons en de beroemde ‘ afternoon high-tea ‘. Tenzij je natuurlijk flink gaat sporten in de luxe fitnesszaal. Het hotel beschikt over 248 kamers die zeer smaakvol en modern zijn ingericht. De voorzieningen in het hotel zijn: binnen-en buitenzwembad, spa, 3 restaurants, cocktailbar, 15 vergaderruimtes etc.