Reisfotografie Tips voor Turkije

23 maart 2015

De diversiteit aan cultuur, voedsel, mensen en tradities in Turkije imponeren iedereen, maar het biedt ook een verscheidenheid aan onderwerpen voor de perfecte vakantiefoto’s. Op elke straathoek en in elke stad, wachten vele mogelijkheden op beginnende en ervaren fotografen. Schilderachtige landschappen, vriendelijke bevolking, oude architectuur en inheemse dieren, maakt Turkije tot een topbestemming voor reisfotografie. Hier wat tips.

Mensen op je foto

Sommige Turkse mensen willen niet graag op de foto worden gezet. Vraag altijd eerst beleefd of ze bezwaar hebben tegen het nemen van een foto en als ze ja zeggen, maak dan een foto waarin ze in een zo natuurlijk mogelijk houding zitten of staan.

Proud

Istanbul fotoparadijs

Istanbul is een bruisende metropool en erg fotogeniek. Denk hierbij aan foto’s van gebouwen, gerechten en historische plekken. Door professionele fotografen wordt Istanbul vooral gewaardeerd om haar straatfotografie. Belangrijkste gebieden die je niet moet missen als fotograaf zijn; Istiklal Avenue, de Grand Bazaar, de lokale markten en de Galata-brug.

Het noordoosten van Turkije

Dit gebied heeft een prachtig groen uitzicht over het landschap van glooiende bergen en traditionele dorpjes. Het is ook de thuisbasis van de Laz en Hemsin. Dit zijn etnische groepen. Het noorden is de ideale locatie voor het vastleggen van beelden van de cultuur.

hemsin_kizi_rize

Uzungol

De Middellandse Zeekust is ideaal voor het fotograferen van oude ruïnes. UNESCO sites als Xanthos of Tlos zijn prachtige fotogenieke plekken of de rots graven van Myra met uitzicht op de met riet omzoomde rivier van Dalyan zijn ook een favoriet fotografie onderwerp.

orka_villa-31

Cappadocië

Dit unieke gebied bestaat uit berg kloven en feeënschoorsteen landschappen en is één en al fantastisch om te zien. Dit gebied is voor fotografen dan ook echt een must see! Ballonvaren bij zonsopkomst is in Cappadocië is een geweldige ervaring en levert ook fantastische resultaten op voor het schieten van de mooiste foto’s.

Turkijejetty
Konya is het centrum van het soefisme en heeft indrukwekkende voorbeelden van de Seljuk Turk architectuur. Bezoek het graf van Rumi en ook een wervelende derwisj show om prachtige plaatjes te schieten.

De Egeïsche of / en mediterrane kusten

Hier kun je prachtige zonsondergang foto’s maken en je hebt de ideale kans om te oefenen met silhouet fotografie.