Per auto naar Turkije? Vergeet je visum niet!

2 augustus 2015

Per auto naar TurkijeGa je per auto naar Turkije? Vergeet dan je visum niet! Hoewel het voorheen nog mogelijk was om als Nederlander in Turkije een zogenaamde “visum on arrival” (visum bij aankomst) te krijgen, zijn deze regels recent aangepast en moet je voor je vertrek naar het land al de benodigde visum documenten aanvragen. Gelukkig stelt dit niet zoveel voor en kan je dit eenvoudig zelf online regelen. Ook als je per auto naar Turkije afreist moet je dit visum aanvragen en worden er nog een aantal andere eisen gesteld.

Toeristenvisum ook bij aankomst over land

Als je op vakantie naar Turkije gaat heb je een toeristenvisum nodig en de juiste documenten. De meeste Nederlanders reizen naar Turkije via een vliegtuig en worden dan op het vliegveld in Nederland als gecontroleerd of zij de juiste documenten bij zich hebben. Wanneer je echter met de auto afreist naar Turkije dan heb je dezelfde documenten nodig en moet je met nog een aantal extra dingen rekening houden met betrekking tot de auto waarin je rijdt. Omdat we in veel Europese landen nu open grenzen hebben zal je niet bij vertrek in Nederland gecontroleerd worden of je de juiste documenten bij hebt. Het zou dan toch zonde zijn als je op driekwart van de rit er achter komt dat je benodigde documenten in Nederland bent vergeten.

Benodigde documenten

Waar je in ieder geval rekening mee moet houden is dat je een aantal dagen van tevoren een visum aan moet vragen. Dit kan je gemakkelijk online via deze website doen. Verder moet je een paspoort bij je hebben die nog minimaal zes maanden geldig is. Extra documenten die je bij je moet hebben wanneer je met de auto reist zijn: je rijbewijs en het Nederlandse kentekenbewijs. Je hoeft niet een NL sticker op je auto te plakken naast je kenteken. Echter als je een caravan of aanhangwagen meeneemt die niet voorzien is van de kentekenplaat met landcode dan moet deze wel van een sticker voorzien worden. Laat je niet bij aankomst verrassen en ga goed voorbereid op reis.