Nieuwe paspoortregels voor Turkije

12 november 2014

paspoortDe overheid van Turkije heeft weer een verandering aangekondigd. Dit keer heeft de wijziging betrekking met het paspoort en de identiteitskaart. De nieuwe paspoortregels voor Turkije zijn van kracht vanaf 1 januari 2015.

Wat gaat er precies veranderen?

De verplichte geldigheid van het paspoort en identiteitskaart is verlengd. Na afloop van de visumperiode moet het paspoort nog 60 dagen geldig zijn. Dat betekent dat wanneer je op vakantie naar Turkije gaat je paspoort op de dag van aankomst in Turkije nog 240 dagen geldig moet zijn. Voorbeeld: je gaat op vakantie naar Turkije en je komt op 1 januari 2015 aan in Turkije. De verloop datum van je paspoort  (oftewel tot hoe lang je paspoort geldig is) moet minimaal 1 september 2015 zijn of later. Wanneer dit niet het geval is, zal je een nieuw paspoort en/of identiteitskaart moeten aanvragen bij de gemeente. Tegenwoordig worden de paspoorten niet per 5 jaar verlengd maar per 10 jaar. Mocht je nu een nieuw paspoort moeten aanvragen, dan kan je voorlopig dus weer vooruit!

Kortom: Zorg dat je paspoort minimaal 8 maanden geldig is (op datum van vertrek), dan zit je altijd goed!

Wij van Turkije visum online zorgen altijd dat de gegevens kloppen. Bent u niet helemaal zeker van de regels, dan kunt u het bij ons gerust aanvragen, wij zorgen er voor dat het altijd klopt en zorgen dus voor een geldig visum.

Het visum voor Turkije

De nieuwe paspoortregels voor Turkije heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor het aanvragen van het visum. Het visum voor Turkije is 180 geldig waarbij je maximaal 90 dagen achtereenvolgens in Turkije mag verblijven. Het is wel mogelijk om binnen deze 180 dagen meerdere keren naar Turkije te gaan met hetzelfde visum. De nieuwe paspoortregels voor Turkije gelden vanaf 1 januari 2015. Mocht je in het begin van het nieuwe jaar op vakantie naar Turkije gaan en alvast je visum online willen aanvragen, dan is het belangrijk hier alvast rekening mee te houden.