Mooiste plek van Turkije

27 oktober 2014

olu deniz turkijeTurkije is al jarenlang een zéér populaire vakantiebestemming als het gaat om all inclusive vakantie. Het eten in deze resorts is vaak erg goed, en je bent in deze all inclusive resorts van alle gemakken voorzien. Zo zijn er vaak tal van glijbanen en soms zelfs complete waterparken bij het resort aanwezig voor ultiem waterpret voor de kids. Daarnaast heeft Turkije heerlijke zandstranden, leuke stadjes en excursies zoals boottrips en jeepsafari’s. Maar wat veel mensen niet weten is dat je ook voor een hele rustige vakantie, zonder de volbouw aan hotels naar Turkije op vakantie kunt gaan.

Paradijs op aarde

paragliden oludenizWanneer je opzoek bent naar een paradijs op aarde dan moet je echt naar Ölüdeniz gaan. Hier vind je namelijk een hagelwit strand en een azuurblauwe lagoon. Daarnaast is de omgeving omringt met prachtige groene bergen. Niet voor niets één van de meest gefotografeerde plekken van Turkije en onder veel kenners de mooiste plek van Turkije genoemd. Ölüdeniz is deels een plek voor toeristen om daar genieten van een rustige vakantie en deels een nationaal park. In dit nationaal park vind je veel verschillende soorten dieren.

Vroeger was Ölüdeniz vooral bekend bij backpackers. De jaren erna zijn er verschillende hotels gebouwd. Deze hotels hebben de omgeving van Ölüdeniz altijd in haar waarde gehouden. Zo is er geen hoogbouw aan hotels te vinden of nachtclubs die met veel lawaai tot in de late uurtjes doorgaan. Rust is nog altijd het sleutelwoord.

Actieve vakantie

Ook voor een actieve vakantie is Ölüdeniz uitermate geschikt. Je kunt hier namelijk heel goed paragliden. Op deze plek worden zelfs de wereldkampioenschappen paragliden gehouden. Andere activiteiten die erg leuk om te doen zijn is de 12 eilanden trip of een boot trip naar de vlindervallei. Voor meer actie kun je in dit gebied ook heel goed raften, scheuren met een jeep of gaan snorkelen.