Geschiedenis badplaats Side

15 december 2014

Tegenwoordig is de badplaats Side in Turkije bekend bij veel toeristen. Maar deze plaats heeft een veel rijkere geschiedenis dan je misschien zou vermoeden! De stad bestaat al honderden jaren. Het is zeker de moeite waard om wat te leren over de achtergrond van deze prachtige plek in het zuiden van Turkije.

Oorsprong en geschiedenis

In de 7e eeuw voor Christus werd de stad Side gesticht. De naam betekent ‘granaatappel’, wat een symbool is voor overvloed en vruchtbaarheid. Boten konden op deze plek goed aanmeren en al snel groeide de stad uit tot een welvarende handelsplaats. Tijdens het Romeinse rijk was de stad een van de grootste steden, en veel monumenten die je nu nog kunt bezichtigen komen uit deze tijd. Side is een tijdlang verlaten geweest toen een brand in de 10e bijna alles verwoeste. In het begin van de 20ste eeuw kwamen er weer mensen in de stad wonen. Zij hebben de stad gemaakt tot wat hij nu is.

Ruïnes

De overblijfselen uit de Romeinse tijd zijn niet te missen. je ziet er bijvoorbeeld een aquadukt, het Agora (de oude marktplats) en de Romeinse Baden. Hierbinnen is tegenwoordig het museum te vinden. Verder is het grote theater ook een eyecatcher. Het wordt nog steeds gebruikt om voorstellingen te geven. Er passen maar liefst 17.000 mensen in! De Apollo tempel is een populaire plek om naar de zonsondergang te kijken.

Geschiedenis badplaats Side

Andere trekpleisters

Het prachtige strand aan de oostkant van Side moet ook niet vergeten worden. Er kan heerlijk gezwommen worden en genoten van de zon. Aan deze kant zijn veel luxe resorts te vinden. Hier kunt u terecht voor een all inclusive vakantie met veel vermaak, zeker ook voor kinderen. De meeste resorts hebben meerdere zwembaden en waterglijbanen!

Met een combinatie van een prachtige, lange geschiedenis en mooie natuur is Side een geliefde plek voor vele mensen. En is keuze genoeg om in een luxe resort te verblijven. Fijne vakantie gewenst!