E-visum verplicht vanaf november 2014

1 oktober 2014

op vakantie naar turkijeWanneer je al eens eerder op vakantie naar Turkije bent geweest dan zal je ervan op de hoogte zijn dat je een visum nodig hebt. De meeste mensen regelden dit dan vaak op de luchthavens bij aankomst in Turkije. Je moest dan vaak wel even een paar uur in de rij staan, maar dan kun je daarna wel lekker gaan genieten. Dit is vanaf november 2014 niet meer mogelijk. De Turkse overheid heeft namelijk het zogenoemde e-visum ingevoerd. Het e-visum bestaat al weer een tijdje en een groep mensen maakt hier op dit moment al gebruik van. Over precies een maand is dit dus de enige mogelijkheid om een visum aan te vragen en zal iedereen online het visum voor Turkije moeten regelen.

E-visum verplicht; Wat houdt dit in?

Het e-visum voor Turkije moet je dus altijd van te voren aanvragen. Verder kent het e-visum dezelfde eisen en regels als dat je gewend bent met het normale visum dat je tot voor kort kon aanvragen op de luchthavens. Dat betekent dat het e-visum 180 dagen geldig is. Echter, kun je maximaal 90 dagen achtereenvolgens in Turkije verblijven. Het is mogelijk om binnen deze 180 dagen, meerdere keren het land Turkije binnen te treden met hetzelfde visum. Het visum is maximaal 3 maanden voor vertrek aan te vragen. Naast het visum moet je in bezit zijn van een geldig reisdocument. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag van aankomst in Turkije.

E-visum verplicht; hoe regel je dit?

Het e-visum kun je aanvragen op de website van de Turkse overheid. Houd er rekening mee dat je op de website van de Turkse overheid alleen kunt betalen via een creditcard. Daarnaast is de website volledig in het Engels. Wanneer je graag met iDeal wilt betalen en in het Nederlands je gegevens wilt invullen dan raden we je aan om je e-visum aan te vragen bij Turkijevisumonline.nl Let bij het aanvragen op de geldigheid van je paspoort. Indien deze niet voldoet aan de geldigheid, zal je eerst een nieuw paspoort moeten aanvragen, voordat je je e-visum aanvraagt.

e-visum

Op de website van Turkijevisumonline.nl vul je dan je persoonsgegevens in. Vul je gegevens in zoals het in je paspoort of identiteitskaart staat. Hier wordt vertrouwelijk mee om gegaan en je gegevens zullen in geen enkel geval aan derden worden gegeven. Na het invullen van je gegevens, ontvang je het e-visum binnen een paar uur in je mailbox. Deze dien je dan uit te printen en mee te nemen naar Turkije. Op het e-visum staat een barcode. Deze wordt op de luchthaven gescand, en je vakantie kan meteen beginnen, zonder uren in de rij te hoeven staan. Dat is het grote voordeel van het e-visum.

Kortom, het e-visum is verplicht vanaf november 2014 maar je hoeft niet in paniek te schieten want het e-visum kun je snel en veilig regelen bij Turkijevisumonline.nl