Drie goede redenen voor een bezoek aan Cappadocië

31 maart 2015

In de jaren zeventig en tachtig, was Cappadocië nog geen bekende bestemming op de internationale reismarkt. Mede door de komst van internet is Capadocie tegenwoordig wel een hot topic geworden omdat mensen foto’s en reisverhalen begonnen te delen over die prachtige stuk Turkije en anderen nieuwsgierig werden naar dit bijzondere stuk landschap.

Als je nog nooit in Cappadocie bent geweest, is het gemakkelijk om je voor te stellen dat het om een landschap gaat dat in een sprookjesboek voorkomt.

Cappadocië-39197P1030346

Ook de beschrijvingen van onder andere de grotwoningen, fee schoorstenen, ondergrondse steden en lange, diepe kloven doen aan een sprookje denken. Echter, dit alles is in Cappadocië zeer reëel. Het is één van mijn favoriete bestemmingen geworden en ik kan iedereen van harte aanmoedigen om deze unieke plek op aarde eens te bezoeken.

Redenen om Cappadocië bezoeken

Maanlandschap

cappadocie1

Cappadocië heeft vele diepe dalen en ravijnen die gevormd zijn door de weersomstandigheden gedurende duizenden jaren. In deze mystieke vlakten vind je ook gladde rotsen, bijgenaamd feeënschoorstenen vanwege hun lange, dominante uiterlijk. Dit alles geeft je het gevoel op een maandlandschap te zijn.

Bezoek zeker het majestueuze Erciyes, één van de lokale bezienswaardigheden, ‘met het Panoramisch Viewpoint en de populaire stad Göreme dat lijkt op een film scène uit de Flintstones.

imagesGöreme-17

Waanzinnige accommodaties

De grot hotels van Cappadocië zijn niet door mensen gebouwd. Deze hotels zijn ingebouwd in de natuurlijke geografische omgevingen. Hoteliers hebben er de beste faciliteiten bij gebouwd, waardoor je misschien wel kunt spreken van de beste accommodaties in de wereld.

cavehotel4

Talloze dingen om te doen

De nummer één om te doen in dit gebied is natuurlijk het verkennen van het prachtige landschap, maar er zijn daarnaast ook nog eens tal van andere activiteiten die je in Cappadocië kunt ondernemen. Te denken valt hierbij aan; een paard safari, quad rijden, jazz en wijnfeesten, kooklessen, gondel en jet boten, Turkse baden en aardewerk cursussen. De prijswinnaar van alle activiteiten is echter een vroege ochtend ballonvaart. Zweven boven het unieke landschap en een once in a lifetime ervaring met champagneontbijt!