De Egyptische bazaar - Turkijevisumonline.nl

Weblog

De Egyptische bazaar

20 juni 2015

In Istanbul is nog een prachtig bazaar te vinden; de Egyptische Bazaar. Deze bazaar staat ook wel bekend als de Kruidenbazaar (Mısır Çarşısı) en is gelegen in de wijk Eminönü, in het historische deel van Istanbul. De overdekte markt kun je vinden naast de Yeni Camii- moskee en de dierenmarkt; vlakbij de Galatabrug. Het is een bijzondere bezienswaardigheid en echt een must see als je in Istanbul bent.

6480393-Egyptian_Spice_Market-Istanbul
Deze overdekte markt staat bekend om haar diversiteit aan verschillende kruiden, specerijen, noten en andere etenswaren. De lucht van al die kruiden is al een belevenis op zich.

6632559-Spice_Market_Misir_Carsisi_Istanbul_TR-Istanbul
De markt heeft haar naam te danken aan de vele kruiden en specerijen die vanuit India via Egypte naar Istanbul werden verscheept. Istanbul ligt op de handelsroute tussen het Oosten en Europa en was daardoor een belangrijk aanvoerhaven. De bazaar is een van de oudste in Istanbul en de tweede grootste overdekte bazaar in de stad. Het werd oorspronkelijk gebouwd (17e eeuw) om huurinkomsten voor het onderhoud van de Yeni Camii moskee te genereren.

Bij binnenkomst in de L-vormige markt, worden je neusgaten onmiddellijk geprikkeld door de overweldigende geur afkomstig van de honderden specerijen die te koop zijn. Er zijn meer dan 90 kraampjes te vinden die kruiden zoals gember, saffraan, pepers, mint, curry, kardemom en andere exotische specerijen verkopen.

4545740-Not_just_spices-Istanbul

Ook zijn er marktkoopmannen die typische toeristische snuisterijen aanbieden zoals verschillende soorten thee, noten en gedroogd/ gesuikerd fruit. Ook wordt er Turks gebak verkocht.

6632557-Spice_Market_Misir_Carsisi_Istanbul_TR-Istanbul

Daarnaast is er ook het oudste restaurant van Turkije te vinden; Pandeli. Dit is een historisch restaurant met blauwe Iznik-tegeltjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan sinds de opening in 1901.

Pandeli, Istanbul, Turkey
Al die kruiden bij elkaar zorgen voor een prachtig kleurenspel. Het is daardoor echt één van de meest kleurrijke plekken van Istanbul.

5838385-Spice_bazaar-Istanbul

De geweldige sfeer van deze bazaar moet je als toerist zeker hebben geproefd. Deze kruidenbazaar is een mooie plek om je tijd eens door te brengen, de lucht van al die kruiden op te snuiven, de smaak van de Turkish Delight te proeven en een slokje van een Turkse koffie of thee te nuttigen.

De entree is gratis en de openingstijden zijn: maandag tot en met zaterdag tussen 8:00-18:00. Gesloten op zondag en feestdagen.

Ga ook eens lekker de geuren opsnuiven en genieten van het Turkse leven.