De 10 mooiste foto’s van Turkije

9 september 2014

Turkije geldt al jarenlang als zeer populaire vakantiebestemming. Vooral vanwege de heerlijke stranden, heldere zeeën en de vele all-inclusive resorts. Wat veel mensen helaas nog niet weten is dat Turkije rijk is bijzondere plekjes en magische natuurfenomenen. De schoonheid van Turkije willen we graag aan jullie laten zien door middel van 10 prachtige foto’s.

1. Pamukkale

Pamukkale is een vapamukelan de meeste mooiste plekke in Turkije. De letterlijke vertaling van Pamukkale is ‘ kasteel van katoen’.  Pamukkale ligt ten noorden van Denizli. Al duizenden jaren stroomt kalkwater van een rots via terrassen naar beneden. Dit water is erg warm met temperaturen van wel 35 Celsius. Doordat het kalkwater al zoveel jaren naar beneden stroomt is dit gaan uitzetten en lijkt het nu net alsof de bergwand eruit ziet als een immens grote versteende waterval. Pamukkale is een toeristische plaats die ook is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

2. Düdenwatervallen

duden waterfallsDeze prachtige watervallen zoals je hiernaast goed op de foto kunt zien zijn te vinden in Antalya. De watervallen stromen ruim 20 meter naar beneden in een soort canyon. Naast alleen het zien van deze watervallen, leent dit gebied er ook uitstekend voor om een mooie wandeling te maken. De natuur is erg groen en je kunt tussen de bomen en planten echt even goed tot rust komen.

3. Cappadocië

cappadocciaDe foto hier rechts afgebeeld is gemaakt in Cappadocië. Cappadocië is een landstreek ten zuiden van Centraal-Anatolië en Oost-Anatolië. Het is een zeer bijzonder natuurwonder en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat is dan precies zo bijzonder aan Cappadocië? Cappadocië ziet eruit als een grillig landschap ontstaan door uitbarstingen van de Dagi-vulkanen, zo’n 40 miljoen jaar geleden. Door een trage verwering en de verschillende gesteentetypen die elk op een andere manier en verschillende snelheden met elkaar eroderen is dit landschap ontstaan. Op de foto is slechts een zeer klein gedeelte van Cappadocië afgebeeld want het landschap is maar liefst 2000 km2.

4. Raki Balik

raki

Deze foto is om een aantal manieren bijzonder. Allereerst omdat de foto gemaakt is op een prachtig plekje langs de Bosphorus. De Bosphorus is een zeestraat in Turkije die de zee van Marmara verbindt met de Zwarte Zee. Op tafel staat een typisch Turkse specialiteit: raki balik. Dit is gegrilde fish met, hoe kan het ook anders, een glas Raki. De foto straalt ‘ ultiem genieten’  uit en daarom kon deze foto niet ontbreken in de top 10 mooiste foto’s van Turkije.

5. Sultan Ahmetmoskee

moskee instanbulDe Sultan Ahmetmoskee, ook wel blauwe moskee genoemd (vanwege de vele blauwe stenen uit Iznik aan de binnenkant van de moskee) is één van de belangrijkste gebouwen in Istanbul. De binnenkant is gedecoreerd met 20.000 handgeschilderde tegeltjes in de kleuren blauw, groen en roodbruin. Het is adembenemend om in het midden van de moskee te gaan staan, en omhoog te kijken. Op de foto hiernaast zie je het plafond van de moskee, met al die handgeschilderde tegeltjes. De buitenkant van de moskee is omgeven door maar liefst zes minaretten. Dat is het op twee na hoogste aantal in de wereld.

6. Mount Ararat

mount aratOp de foto hiernaast is de Ararat berg afgebeeld. De Ararat is de hoogste en grootste berg van Turkije. Zoals je ziet is de berg met eeuwige sneeuw bedekt, en je kunt de berg vinden in de provincie Igdir, in het oosten van Turkije. De top ligt op maar liefst 5137 meter. De Ararat is een bijzondere berg omdat het verhaal gaat dat de Ark van Noach tegen dit gebergte landde na het zakken van het water.

7. Nemrut

mountain of the godsNemrut is een werelderfgoed, in de Turkse provincie Ayiyaman. Het is een enorme berg op maar liefst 2150 meter. Naar alle waarschijnlijkheid is de op de top van deze berg, koning Antiochus Theos begraven. Voor de grafheuvel staan verschillende sculpturen van de koning zelf. Zo’n sculptuur van zijn hoofd is op de foto hiernaast afgebeeld.

 8. Efeze

efeze De bibliotheek van Celsus is op de afbeelding hiernaast te zien. Deze bibliotheek bevindt zich in Efeze. Efeze is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, vanwege de grote opgravingen uit de Griekse tijd. Efeze stamt uit 1100 jaar voor Christus. Naast de bibibliotheek van Celsus zijn er in het gebied Efeze toch veel meer archeologische gebouwen te zien. Onder andere: tempel van Artemis, Herculespoort, Odeon, Kerk van Maria, Prytaneum. Efeze is een erg populair onder de toeristen. Je kunt er uren rondlopen met of zonder gids. Deze foto is met schemerlicht genomen en dat geeft een prachtig effect.

9. Sapadere Canyon

alanya canyanDe Sapadere Canyon is te vinden in Alanya en is eigenlijk nog niet zo lang bekend onder de toeristen. De Sapadere Canyon is een prachtige vallei waar een helderblauwe rivier doorheen stroomt.  De vallei is lang een verborgen schat geweest maar is inmiddels ook door de toeristen ontdekt en wij begrijpen waarom. Zoals je op de foto kunt zien kun je door de vallei lopen door middel van bruggen en dat geeft een magisch gevoel. Het geeft een gevoel van rust en reinheid en dat straalt deze foto goed uit. Je moet er wel even voor klimmen, maar dan heb je ook wat.

pam vila10. Antalya

Een foto die weinig tekst nodig heeft. Prachtig blauwe zee, bijzondere zee, en een strak blauwe lucht. Zwemmen gaat hier niet zo gemakkelijk maar dat kun je doen op de nabij gelegen strandjes. Wanneer je hier bent moet je gewoon puur even genieten van het uitzicht.