Breng een bezoek aan Pamukkale

19 april 2015

Pamukkale: Het katoenen Kasteel van Turkije

Pamukkale in Turkije wordt ook wel de “Cotton Castle” genoemd vanwege het witte, donzige uiterlijk van de mineraal baden.

baskenthavadis62

 

Bekend als een “kuuroord” sinds de Romeinse tijd, reizen er jaarlijks vele toeristen naar Pamukkale om te ontspannen in de warme, rustgevende en therapeutische wateren, van gemiddeld 35 graden. Ook de grootsheid van de kalkterassen is een wonder om te zien alsmede de stroom van kalkhoudend water dat hier van een helling loopt over een groot aantal terrassen.

dsc_0465

In Pamukkale heeft zich een bijzonder natuurfenomeen voorgedaan. Er zijn prachtige terassen ontstaan doordat kalk, van het calciumrijke bronwater, zich heeft opgehoopt. Hierdoor is het een zeer fotogenieke plek geworden die naast de mooie kalkterassen ook nog meer opmerkelijke plekken bevat die je bezoek aan de unieke plek onvergetelijk zullen maken.

pamukkale-turkije

Hierbij kun je denken aan; de ruïnes van Hierapolis (eeuwenoud kuuroord), Sacred Pool (verspreid marmeren zuilen aan de charme van deze warme, calcium-dichte pool), Travertines (calciumdepot terrassen), Roman Theateren het archeologisch museum.

Cleoptaras zwembad

pamukkale-2

Cleopatra’s Thermal Pool in Pamukkale is een magische plek vol schoonheid en geschiedenis. Het thermische zwembad werd gebouwd tijdens de Romeinse tijd nadat ze ontdekten dat het warme water van Pamukkale zorgde voor de genezing van ziektes zoals astma, artritis en problemen met de spijsvertering.

De Oude Stad en de ruïnes van Hierapolis

Vanwege de helende werking van het kalkrijke water heeft men op het topje van de heuvel, een kuuroord gebouwd bij de oud Griekse stad Hierapolis. Achter de bronnen vind je nog ruïnes uit die tijd. Een oude stadsmuur, een badhuis, een theater, en de Tempel van Apollo.

1399664755527

Tot slot twee tips

  1. Neem oude schoenen of slippers mee wanneer je Pamukkale bezoekt. Om slijtage te voorkomen staat het wandelpad langs de baden continue onder water.
  2. Houdt er rekening mee dat je in Pamukkale nooit de enige bezoeker bent. Zeker niet in het hoogseizoen.