Bekende voetbalstadions in Turkije

18 januari 2015

De nummer 1 sport in Turkije is voetbal. Nog meer dan in Nederland leeft deze sport enorm onder de Turken. De meeste bekende voetbalclubs uit Turkije zijn Fenerbahçe uit Istanbul en Galatasaray ook uit Istanbul. Voor de grootste clubs uit Turkije zijn ook prachtige voetbalstadions gebouwd. De bekende voetbalstadions in Turkije worden hier verder besproken.

Atatürk Olympisch StadionGrootste Stadion van Turkije

Het grootste stadion van Turkije is Atatürk Olympisch Stadion. Dit stadion biedt plek voor 76.092 bezoekers en staat daarmee op plek nummer 10 van de grootste voetbalstadions van Europa. Het stadion bestaat nog niet zo lang omdat Turkije dit stadion heeft laten bouwen om de Olympische Spelen te mogen organiseren. De club die hier haar thuiswedstrijden speelt is Istanbul Büyükşehir Belediyespor oftewel Istanbul BB. Mocht je een keer in Istanbul zijn dan is dit stadion zeker een bezoekje waard. Het is een echt 5 sterren complex waar ook belangrijke finales gemogen worden gehouden zoals in 2005 de Champions League finale.

Türk Telekom ArenaVoetbalstadion van Galatasaray

De thuishaven van de Turkse voetbalclub Galatasaray is Türk Telekom Arena ook wel Aslantepe Stadion genoemd. Het stadion is 2011 opgeleverd en heeft maar liefst 180 miljoen euro gekost. Ook dit stadion heeft van de UEFA 5 sterren gekregen. In dit stadion kunnen maar liefst 52.650 toeschouwers. De eerste wedstrijd die in dit stadion door Galatasaray gespeeld werd was tegen Ajax.

Sükrü SaracoğlustadionVoetbalstadion van Fenerbahçe

De ander grote bekende Turkse voetbalclub waar Wesley Sneijder speelt is Fenerbahçe. Ook deze voetbalclub is gevestigd in Istanbul en speelt haar thuiswedstrijden in het Sükrü Saracoğlustadion. Dit stadion biedt plek voor 50.509 toeschouwers. Het voetbalstadion staat daarmee op plek nummer drie van grootste stadion van Turkije. Het stadion is in het jaar 1908 al opgeleverd maar heeft natuurlijk ook al nodige verbouwingen en renovaties gekend. De naam van het stadion is afgeleid van de 6e premier van Turkije. Het leuke aan dit stadion is dat je als supporter erg dicht op het veld zit. Zo is de wedstrijd extra goed te zien voor de toeschouwers.