Waar ligt bodrum


waar_ligt_bodrum.jpg

Bodrum is een heerlijke vakantiebestemming, gelegen aan de Turkse Rivièra. Daarmee wordt de kustlijn bedoeld in het zuidwesten van Turkije, de Egeïsche kust aan de Middellandse Zee. Dankzij deze ligging is het eigenlijk altijd lekker, zonnig en warm weer! De kuststrook is er erg groen met talloze inhammen en baaien waar je de mooiste zandstranden vindt. Het zeewater is er prachtig diepblauw, precies zoals het hoort bij een perfecte plek voor een strandvakantie.

Waar ligt Bodrum precies?

Bodrum zelf ligt in zo’n baai, met daarin het gelijknamige schiereiland dat ver uitsteekt in de zee en waardoor er een fraaie natuurlijke haven gevormd wordt. Vroeger was Bodrum dan ook niet meer dan een vissersdorp en was de haven gevuld met talloze vissersbootjes. Vandaag de dag zie je er ook vele jachten, klein en groot, van de jetset. In de haven, maar ook in de badplaats zelf, is het een levendig toneel met vele restaurants, barretjes en winkeltjes. Langs het strand is de gezellige boulevard gelegen, waar je heerlijk kunt wandelen en van de ondergaande zon genieten.

Deze streek heeft overigens een lange en woelige geschiedenis en er zijn dan ook vele historische sites in de omgeving die je kan bezoeken. In Bodrum zelf is het kasteel, hoog boven op het schiereiland, een mooi voorbeeld van het historische karakter van Bodrum en omgeving.