Excursies bodrum


Bodrum is een heerlijke bestemming voor een zon- en strandvakantie, maar je kunt vanuit Bodrum  ook deelnemen aan diverse excursies. De omgeving van Bodrum kent een hele lange en woelige geschiedenis waardoor er diverse historische bezienswaardigheden zijn. De zee biedt uiteraard ook verschillende mogelijkheden zoals diverse boottochten en zwemmen met dolfijnen. Om je een beetje een idee te geven, hebben we hieronder een overzicht met verschillende excursies Bodrum samengesteld.

ruines iassosRuïnes van Iassos

Iassos is als bezienswaardigheid nog niet zo bekend, toch is het zeer de moeite waard om er te gaan kijken. Iassos was een belangrijke stad in Caria en de ruïnes zijn fraai gelegen aan de Golf van Güllük. Overigens ligt de stad Milas niet zo ver daar vandaan (31 km) zodat je er een leuke combinatie van  kan maken; een historische site bezoeken en een stedentrip.

Excursie hoogtepunten Bodrum

Een andere excursie die vaak bij de excursie aanbieders wordt geboekt is een dagtocht langs de hoogtepunten op het schiereiland Bodrum. Bezoek het schilderachtige vissersplaatsje Gümüslük, snuffel rond op de markt in Yalikavak en doe plaatsjes aan zoals Turgutreis. Onderweg geniet je van prachtig uitzicht over baaien en stranden.

bafameerWandelroutes Bafameer

Het Bafameer ligt in een prachtig natuurgebied op korte afstand van Bodrum. Je kunt er fantastische  wandeltochten (met of zonder gids) maken. Aan de noord- en oostkant van het meer ligt de bergketen Latmos en de in afstand variërende wandelroutes voeren je langs  olijfboomgaarden, oude kloosters en tempels, grotten en door pittoreske dorpjes.

Boottocht

Vanuit de haven van Bodrum kun je diverse boottochten maken. Zo kun je met de catamaran of veerboot naar het Griekse eiland Rhodos.

Dolfijnen

Dolfijnen zijn echte mensenvrienden en zwemmen met dolfijnen is dan ook een onvergetelijke ervaring. Bij het Dolphin Park (Guvercinlik) kun je reserveren. Wil je liever een droog pak houden? Bij Bodrum zelf, bij het Dolphin Park Bodrum, kun je naar een dolfijnenshow, wat ook erg leuk is om te zien.

Jeepsafari

Voor een spannende dag boek je natuurlijk een jeepsafari. Ook hier zijn weer verschillende mogelijkheden.

Dorpentocht

Bij verschillende aanbieders van excursies Bodrum kun je een dorpentocht boeken. Een gids voert je langs een aantal authentieke Turkse dorpen en vertelt je daarbij alles over de cultuur en het dagelijks leven in die dorpen.