Bodrum uitgaan


Bodrum staat bekend om het bruisende uitgaansleven. Het nachtleven is er overigens niet alleen gericht op jongeren, maar heeft voor iedereen wat te bieden. Natuurlijk kan je er tot in de kleine uurtjes uitleven in een trendy discotheek, maar je kan ook romantisch gaan dineren aan zee, of gezellig gaan borrelen in één van de talloze kroegjes en muziekcafeetjes.

bodrum uitgaanBodrum uitgaan; talloze barretjes en muziekcafeetjes

Naar verluidt heeft Bodrum meer cafeetjes per vierkante meter dan welke andere plaats ook in Turkije. Deze barretjes zorgen voor een gezellige sfeer, zowel in de haven als in het centrum. Je hoeft overigens niet te wachten tot het donker is, want de kroegjes zijn al overdag open en je kunt er dan ook terecht voor een heerlijke lunch of echte Turkse thee. Waar je beslist een keer naar toe moet gaan is de Mavibar. Er hangt een gezellige bohemien sfeer en je komt er zowel toeristen als lokale bewoners tegen. De kroeg is kleurrijk gedecoreerd met gekleurde stoelen en weelderig bloeiende bougainvilles.

Dansen in de open lucht of op het water

halikarnas clubDansen in een openluchtdisco geeft je een echt vakantiegevoel. Bij discotheek Halikarnas, een populaire, maar ietwat dure locatie, is het extra speciaal. De disco is namelijk gevestigd in een prachtig gerestaureerd Grieks-Ottomaans herenhuis en er worden regelmatig thema-avonden gehouden zoals een Turkse Pop Night, Foam Party, Ladiesnight en de Free Wodka (!) Party en er vinden excentrieke optredens plaats. Kortom, een onvergetelijke ervaringen die de hogere prijs meer dan waard is!

Een andere plaats waar je beslist heen moet gaan als je de kans krijgt, is Marine Club Catamaran. Het is een drijvend schip met een glazen dansvloer; je dans dus op de vissen! Je zou misschien denken dat het daardoor kleinschalig is, maar bij Catamaran is plaats voor maar liefst 2500 bezoekers! En het blijft niet bij alleen maar dansen op het water. Club Catamaran staat niet voor niets bekend als één van de beste discotheken van Bodrum; er komen regelmatig bekende dj’s optreden, je kunt er genieten van de vetste lasershows en de meest extravagante dansacts. Club Catamaran opent om 22.00 de deuren en vaart uit om 01.30 uur. Tussen 4.30 en 5.00 meer de Catamaran dan weer aan.

Een andere discotheek, in het centrum van Bodrum, ligt vlakbij de zee en heet White House. Er wordt veel R&B muziek gedraaid en er zijn regelmatig live optredens. Nog meer discotheken vind je in het nabijgelegen plaatsje Gumbet, dat helemaal gericht is op feestende jongeren.

gumuslukBodrum uitgaan; eerst heerlijk uit eten!

In de straten en zijstraten van Bodrum is heel veel gezellige horeca gevestigd. Turkse restaurants en eettentjes waar je de perfecte bodem kunt leggen voor een avondje stappen. Wat wij een echte aanrader vinden is om een vismaaltijd te bestellen bij één van de restaurantjes in de haven of de baai van Gumusluk. Zo kan je de lekkerste, verste vis die je je maar kan voorstellen eten onder het genot van een schitterende ondergaande zon!